Reprezentacija

Selektor Zmajeva

Dušan Bajević: Postoji jedna dobra stvar u svemu ovome

15/10/2020

"Dobra stvar u ovom svemu je što smo svima pružili šansu i vidjeli sa čime raspolažemo"

Nakon utakmice Poljska-Bosna i Hercegovina u kojoj je domaći tim pobijedio sa 3:0 na stadionu „Miejski“ u Wroclawu održana je press konferencija selektora bh. tima Dušana Bajevića.

– Dobro smo ušli u utakmicu i igrali korektno do crvenog kartona. Imali smo nekoliko prilika, ali smo nakon isključenja izgubili kontrolu. Morali smo da pravimo izmjene, a osjetio se i umor kod igrača. Morali smo zamijeniti Pjanića jer je imao bolove zbog povrede. Lewandowski je pokazao da je među najboljim igračima u Evropi i sve što je uradio bilo je kvalitetno, rekao je Bajević.

Na pitanje o fizičkoj spremi igrača selektor je odgovorio:

– Htjeli smo nakon poraza u baražu da napravimo bolje rezultate u Ligi nacija protiv Holandije i Poljske. Igrači jesu umorni i psihički i fizički. Nije lako odigrati tri utakmice u 6 dana. Čestitam im jer su sve to izdržali. Neki nisu najspremniji došli na pripreme i sve je to uticalo na ovakve rezultate. Ne tražimo opravdanja, teško je i drugima. Međutim, bili smo prisiljeni da puno mijenjamo. Dobra stvar u ovom svemu je što smo svima pružili šansu i vidjeli sa čime raspolažemo, poručio je selektor.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.