Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nestabilno s kišom

Prognoza do kraja sedmice: Razvedravanje tek u nedjelju navečer

kiša vrijeme
22.06.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Crvena boja jutros dominira na sarajevskim ulicama, jer gradjani crvenim jaknama, kabanicama i kisobranima prkose kisi koja ne prestaje padati. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Najviša temperatura vazduha biće od 12 do 18, na jugu i sjeveroistoku do 21 stepen

U BiH će danas biti pretežno oblačno, u većini krajeva sa kišom. Krajem dana očekuje se predstanak padavina i razvedravanje.

Vjetar će biti slab do umjeren, u Hercegovini i planinama umjeren do jak južni, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša temperatura vazduha biće od 12 do 18, na jugu i sjeveroistoku do 21 stepen, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U većem dijelu naše zemlje upaljen je meteoalarm.  Naime, za područja Banje Luke, Foče, Mostara, Livna, Sarajeva i Tuzle na snazi je žuti, dok je u Trebinju upaljen narandžasti meteoalarm.

U petak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša ili lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini i na zapadu Bosne. Poslije podne lokalnih pljuskova može biti još u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne.

Jutarnja temperatura od 7 do 11, na jugu do 15, a najviša dnevna od 12 do 17, na jugu do 20 stepeni.

U subotu će u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz umjeren porast oblačnosti. Poslije podne i u večernjim satima ponegdje u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne može pasti i malo kiše.

Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 13, a najviša dnevna od 10 do 16, na jugu do 20 stepeni.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme predviđa se za nedjelju. Razvedravanje u večernjim satima. Tokom dana povremena i slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i na jugoistoku Bosne. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 10, a najviša dnevna od 9 do 14, na jugu do 19 stepeni.