Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kapiten Zmajeva

Džeko: Bez rizika se ne igra fudbal

dzeko gruzija nsbih (1)

Ne treba ni ove mlade momke nakon jednog, dva ili četiri poraza kritikovati i govoriti da ne znaju ništa, poručio je kapiten

Nogometna reprezentacija BiH poražena je sinoć od Gruzije rezultatom 1:0 u prijateljskom meču koji je odigran na Bilinom polju u Zenici.

Kapiten bh. tima rekao je da su o Gruziji “znali da su ekipa koja hoće da igra”, što se i vidjelo u ovoj utakmici.

– Mi smo bili previše statični, imali smo previše pasova nazad, sa strane. Bez nekog rizika. A bez rizika se ne igra fudbal, istakao je Džeko nakon utakmice, te dodao da je naš tim bio puno bolji u prvom poluvremenu.

– Mislim da smo prvo poluvrijeme bili puno bolji. Oni su imali te dvije kontre nakon naše dvije izgubljene lopte. Mi smo imali dovoljno šansi da zabijemo gol, ali nažalost nismo, a oni su iz prve poluprilike postigli gol i poslije toga to više nije bilo to. Mi smo gubili i morali smo rizikovati, a mi smo izgledali kao da vodimo. Dodavalo smo se i dodavali, dok nam nisu uzeli loptu, rekao je Džeko, te dodao:

– Sigurno da je tu puno mladih igrača koji moraju napraviti karijere, ne treba ni ove mlade momke nakon jednog, dva ili četiri poraza kritikovati i govoriti da ne znaju ništa. Ako se vratimo deset godina unazad, to nije ista reprezentacija jer je bilo više kvaliteta. I mi smo tad bili mlađi i neko smo krojili taj put. Treba i ovim mladim igračima dati šansu i siguran sam da će je na kraju i iskoristiti. Svaki poraz donosi negativnu atmosferu, ali nadam se da iz svakog poraza možemo nešto naučiti.