Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Džeko: Moramo napraviti ono što se očekuje od nas

dzeko_mesa

Na posljednjem susretu sa medijima selektor Mehmed Baždarević i kapiten Edin Džeko upoznali su javnost o trenutnoj situaciji u bh. timu nakon neuspješnog gostovanja u Briselu.

– Moramo smo se što prije okrenuti onom što nas čeka, da damo sve od sebe jer ta tri boda su nam izuzetno važna. Sve možemo da opravdamo osim borbenosti koje nije bilo dovoljno u Belgiji. To se ne smije da se ponavlja u bilo kojoj narednoj utakmici – kazao je Baždarević.

Dodao je kako nije isključeno da formacija bude ista kao u meču protiv Belgije.

„Nije isključeno da bude formacija ista kao u Belgiji, ali ne bih o tome. Prije svih tih šifri, taktičkih zamisli, imaju borbenost, trčanje, želja. Najvažnije je da formacija koja istrči bude najspremnija i da igra kako znamo i možemo sutra“, rekao je Baždarević, dodavši kako je upoznat sa igrom ekipe Kipra.

„Gledali smo Kipar tri puta uživo. Sve informacije imamo, sve što nam može pomoći da što bolje počnemo i završimo utakmicu. Igrali su dobro i protiv Belgije i Grčke, radi se o nezgodnoj ekipi koja ima dosta iskustva, ne smijemo ni podcijeniti niti precijeniti nikoga i moramo vjerovati u našu snagu i naše kvalitete i paziti na sve što može biti problem sutra“, dodao je Baždarević.

Kapiten Edin Džeko kazao je da je razočaran nastupom naše reprezentacije u Belgiji i svojom igrom.

– U ovoj situaciji koja je mnogo bitnija od one koja je bila u Belgiji svaki pozitivan rezultat bit će nam podstrek i zbog toga sad moramo napraviti ono što se i očekuje od nas – istakao je kapiten Džeko.

Reprezentativci BiH večeras su imali posljednji trening pred sutrašnju utakmicu koja se igra u Zenici na stadionu Bilino polje od 20:45. Pogledajte dio atmosfere s treninga u našoj FOTOGALERIJI!