Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ostaje li kapiten?

Džeko nije želio odgovoriti na pitanje hoće li i dalje igrati za reprezentaciju!

BIH ukrajina baraz

Primimo ta dva gola naivno. Mislim da je malo i neiskustvo učinilo svoje, malo i umor, ne znam šta da kažem. Vidio sam neke igrače unutra i da plaču

Nogometna reprezentacije Bosne i Hercegovine poražena je večeras na zeničkom Stadionu “Bilino polje” u polufinalnom susretu baraža za plasman na EURO 2024 u Njemačkoj od selekcije Ukrajine s 1:2 (0:0). BiH je tako definitivno propustila i posljednju šansu za plasman na Euro, dok će Ukrajinci u utorak navečer protiv Islanda igrati u finalu baraža. Nakon utakmice govorio je i Edin Džeko, kapiten Zmajeva.

“Tužno je što smo gol primili na kontru, ono što smo izbjegavali cijelu utakmicu. Momcima se ništa ne može reći, dali su maksimum. Već u 70. minutu bilo je grčeva, to ne bi smjelo da se dešava, ali…”, bio je prvi komentar kapitena Edina Džeke nakon Ukrajine

“Mislim da nam nisi šutnuli na gol do 75. Minute. Nemam riječi stvarno, šteta, dali smo sve od sebe. Odigrali smo jednu od boljih utakmica, možda jedna od najboljih. Glupo je reći bilo šta kad izgubiš, ali tako je”, kazao je Edin Džeko. 

“Primimo ta dva gola naivno. Mislim da je malo i neiskustvo učinilo svoje, malo i umor, ne znam šta da kažem. Vidio sam neke igrače unutra i da plaču”, kazao je Džeko.

Na pitanje hoće li i dalje igrati za reprezentaciju BiH, Džeko je odbio dati konkretan odgovor.

“Ne znam, vidjećemo. U ovom trenutku, vruće glave, ne bi da govorim ništa. Vidjećemo, da se prespava, pa onda”, poručio je Džeko.

BiH će, pak, u utorak na Stadionu “Grbavica” u Sarajevu igrati protiv Izraela, koji je s 4:1 poražen u drugom polufinalnom meču od Islanda.