Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

riječ selektor

Savo Milošević nakon Ukrajine: Mnogo mi je žao momaka

BIH ukrajina baraz

Demirović je imao veliku šansu prije izjednačenja Ukrajinaca.

Nakon šokantnog poraza protiv Ukrajine, u utakmici u kojoj smo pet minuta krije imali u džepu finale play offa za odlazak na EP u Njemačkoj, svoje viđenje susreta dao i selektor Bosne i Hercegovine Savo Milošević.

“Mnogo mi je žao momaka, i načina kako smo primili dva gola, i to iz kontranapada. Vjerovatno što smo se u tom dijelu malo rasuli na terenu uticale su i povrede, dva ključna igrača. Nemam šta da zamjerim nijednom momku na zalagnju i na borbi. Igrali smo protiv jedne dosta ozbiljne ekipe, mislim da smo ih potpuno neutralisali tih 80 minuta, ali nismo izdržali do kraja”, kazao je nakon utakmice Savo Milošević, selektor BiH. 

Demirović je imao veliku šansu prije izjednačenja Ukrajinaca.

“Ta šansa Demirovića je bila baš pred njihov gol. Uspjeli smo nešto što je jako teško protiv dobre ekipe. Milslim da Ukrajina danas nije imala ni polušansu do te 85. minute”, dodao je. 

“Drago mi je što su igrači vidjeli da mogu, da mogu mnogo više od onoga što su davali prije pet šest mjeseci. Zaista su pokazali da mogu da igraju na tom nivou, ovo je takmica bila na nivou Evropskog prvenstva”, poručio je Milošević.