Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za ep

Džeko: Poslije tri poraza bilo kakva pobjeda dobro dođe

edin dzeko lihtenstajn
FOTO: NSBiH

Ali, koliko toliko nadam se da ćemo se odmoriti i mislim da je utakmica na Islandu ključna za naredne susrete u kvalifikacijama, rekao je Edin Džeko

Edin Džeko zabio je prvi gol u duelu BiH – Lihtenštajn. Bio mu je to 65. u dresu našeg nacionalnog tima. Zmajevi su slavili tijesnu pobjedu od 2:1, a Dijamant je nakon meča dao svoje viđenje susreta.

“Poslije tri poraza bilo kakva pobjeda dobro dođe. Svi smo očekivali pobjedu s malo više golova, ali opet se pokazalo da se ne može nikoga lako dobiti”, kazao je nakon utakmice kapiten Zmajeva Edin Džeko.

“Ja se slažem sa selektorom, treba sve gledati pozitivnije. Naši konkurenti su izgubili bodove, mi smo pobijedili. Tri boda se pišu. Došao je novi selektor, malo je vremena, imali smo tek tri četiri treninga”, smatra Džeko.

Jasno je da nismo izgledali baš najbolje, a Džeko smatra da je razlog tome i činjenica da smo se uklopili u sporu igru koju je nametnuo protivnik.

“Možda smo se nekako uklopili u tu sporu igru. Ni sudija nije bio na tom nivou da osjeti kakva je to ekipe, ležali su puno, dugo izvodili autove. Usporili su dosta igru, a pogotovo smo se u drugom poluvremenu uklopili u njihov ritam.”

“Nek ovo bude novi početak, a igrači moraju znati da to mora biti puno bolje. Sigurno protiv Islanda neće biti lagano, bez obzira na njihove posljednje rezultate. Ali, koliko toliko nadam se da ćemo se odmoriti i mislim da je utakmica na Islandu ključna za naredne susrete u kvalifikacijama”, rekao je Edin Džeko.

Sljedeći protivnik nam je Island, u ponedjeljak od 20,45 sati. Naši sutra putuju čarter letom.