Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za ep

Kodro nakon Lihtenštajna: Ja bih priliku dao bodovima

meho kodro lihtenstajn
FOTO: NSBiH

Iskreno, ja sam zadovoljan, tri boda su najvažnija. Bilo je stvari koje treba popraviti do sljedeće utakmice s Islandom

Fudbalska reprezentacija BiH upisala je drugu pobjedu u Kvalifikacijama za EP u Njemačkoj. Zmajevi su savladali Island s 2:1 u ne baš dopadljivom meču.

Selektor Meho Kodro, koji je večeras po drugi put debitovao na klupi našeg A tima, nakon meča apostrofirao je rezultat kao najvažniji detalj.

“Ja bih priliku dao bodovima. Prvo poluvrijeme je bilo dosta korektno. Primili smo malo iznenađujući gol, malo smo pali u drugom”, kazao je nakon pobjede nad Lihtenštajnom selektor BiH Meho Kodro.

“Drugo poluvrijeme smo pali, što je na neki način malo i normalno. Teško je napraviti neke velike promjene za kratko vrijeme. Iskreno, ja sam zadovoljan, tri boda su najvažnija. Bilo je stvari koje treba popraviti do sljedeće utakmice s Islandom. Da smo pobijedili pet razlike možda bi nam to napravilo veći problem za narednu utakmicu. Sutra ćemo sve analizirati, najvažnije je da smo pobijedili, to je vrlo važno”, kazao je Kodro u studiju BHT1 nakon utakmice.

“Nisam primjetio da su nas nešto previše ugrozili u drugom poluvremenu. Istina nismo ni bili baš najbolji. Ne slažem se baš da je bila tako loša utakmica”, kazao je Kodro nakon Lihtenštajna.

“Island je izgubio kao i Slovačka. Imamo sada četiri boda do drugog mjesta, ne bi bilo loše da to sada malo gledamo malo pozitivnije”, kazao je selektor.