Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Džeko pred meč s Korejom: Postizanje golova je moj posao

edin dzeko kapiten

Očekuje nas teška utakmica s kvalitetnim protivnikom. Učinit ćemo sve da se na kraju sezone predstavimo na najbolji način i odigramo dobru utakmicu. Naš domaćin se sprema za nastup na Svjetskom prvenstvu i ovo će sigurno biti kvalitetan test za nas, izjavio je danas u Jeonju Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Jedan od domaćih novinara na oficijelnoj konferenciji za medije prije sutrašnje prijateljske utakmice a Južnom Korejom pitao je Edina Džeku, kapitena BiH, da li će postići gol, na šta je napadač Rome odgovorio:

“Postizanje golova je moj posao, ali mnogo važniji je konačan rezultat od toga ko je strijelac. Nije važno da li ću pogoditi ja ili neko drugi, rezultat je u prvom planu”.

Reprezentativci BiH nakon press konferencije odradili su i službeni trening, posljednji pred sutrašnji test meč s Korejancima koji će se odigrati u Jeonju s početkom u 13 sati po srednjeevropskom vremenu. Prosinečki i saradnici moći će računati na sve igrače koji su doputovali u Koreju, izuzev Ognjena Vranješa koji je povrijedio mišić.

“Stručni štab, predvođen selektorom Prosinečkim, igračima nije nametnuo jak tempo jer se za njih radi o posljednjem meču u ovoj sezoni, u kojoj su odigrali veliki broj utakmica. Iako je kraj duge takmičarske sezone, raspoloženje u reprezentaciji je vedro i svi s nestrpljenjem očekuju da počne meč protiv domaćina, za koji vlada veliko interesovanje”, saopštili su iz bh. delegaciji u Koreji, javlja Anadolu Agency (AA).

Sve ulaznice za sutrašnju utakmicu su rasprodane, tako da će južnokorejska reprezentacija imati značajnu podršku oko 40.000 navijača, u posljednjem meču prije odlaska na završne pripreme za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

S druge strane, ni u dalekom Jeonju, kao i na svim utakmicama do sada, reprezentativci BiH neće biti bez podrške.

“Najavljen je dolazak manje grupe navijača iz naše zemlje, kao i Bosanaca i Hercegovaca koji žive i rade u ovom dijelu svijeta”, ističu iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).