Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zakletvu položilo 13 novih kadeta SIPA-e

BiH

sipa

Na svečanoj ceremoniji održanoj u sjedišu Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ u Istočnom Sarajevu zakletvu je danas položilo 13 kadeta ove policijske agencije, koji su stekli uslove za čin policajca.

U obraćanju novim kolegama i prisutnim zvanicama direktor SIPA-e Perica Stanić rekao je da Agencija danas promoviše drugu generaciju kadeta za čin policajac, odnosno ukupno osmu generaciju kadeta, i da od njih očekuje da budu posvećeni policijskom poslu, da ga obavljaju profesionalno, pošteno i časno.

“Izabrali ste častan poziv, nimalo lak, pun izazova, koji će u mnogome promjeniti život svakoga od vas. U narednom periodu od vas očekujem da budete dobri učenici jer tek sada počinje vaše školovanje primjenjeno na iskustvima i svemu onome što znači rizik”, poručio je Stanić novim kolegama, koji će obavljati poslove u Jedinici za specijalnu podršku.

Zamjenik ministra bezbjednosti BiH Mijo Krešić je novim pripadnicima SIPA-e rekao da je pred njima velika odgovornost, ali i šansa da kroz obavljanje poslova za koji su pripremljeni i uvježbani daju doprinos društvu i očuvanju vladavine prava i bezbjednosti svih građana.

“Budite ponosni što kao najbolji radite u jednoj od najboljih policijskih agencija. Biti dio ovog tima sigurno predstavlja ostvarenje sna za svakog mladog policajca”, kaže Krešić.

Kadeti su se školovali prema novom nastavnom planu i programu, usaglašenom sa nastavnim planovima i programima svih policijskih agencija u BiH koji su usklađeni sa evropskim standardima.

Nakon uspješno završene obuke i današnjeg polaganja svečane zakletve oni su primljeni u SIPA-u pu na probni rad od 12 mjeseci.

Današnjoj ceremoniji svečanog polaganja zakletve prisustvovali su i direktori ostalih policijskih agencija BiH.