Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kapiten bh. reprezentacije

Džeko: Prije utakmice niko nije očekivao ovakav rezultat

trening dzeko3 (1)

Bod protiv Francuske je veliki i da smo možda krenuli agresivnije i napali, znamo kakve oni imaju igrače u kontranapadu, tako da ih nismo smjeli ostaviti “jedan na jedan”

Nogometna reprezentacija BiH odigrala je večeras u Strasbourgu neriješeno 1:1 sa selekcijom Francuske, u susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Strijelac jedinog gola za našu reprezentaciju Edin Džeko zadovoljan je prikazanim protiv svjetskih prvaka.

– Prije utakmice niko nije očekivao ovakav rezultat, možda ni mi, ali fudbal je takva igrač, gdsje se igra 90 minuta, lopta je okrugla i sve je moguće. To smo pokazali i danas, rekao je Džeko, te dodao:

– Mislim da smo odigrali jednu odličnu utakmicu, cijela ekipa. U prvom poluvremenu smo primili nesretan gol, ali na kraju nam se vratilo s tim crvenim kartonom koji su oni dobili. Sigurno je da bi drugo poluvrijeme bilo dosta drugačije, jer da su imali 11 igrača bilo bi nam puno teže zadržati rezultat.

Bila je ovo dosta teška utakmica, možda će neki reći da smo u drugom poluvremenu možda mogli više pritisnuti, da pokušamo osvojiti tri boda. Ali bod protiv Francuske je veliki i da smo možda krenuli agresivnije i napali, znamo kakve oni imaju igrače u kontranapadu, tako da ih nismo smjeli ostaviti “jedan na jedan”. Ovo je veliki bod i veliki moral za ekipu koja je još uvijek mlada i raste, ali je danas pokazala da je na pravom putu, poručio je Džeko.