Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za ep

Džeko smatra da smo protiv Islanda zaslužili tri boda

dzeko izjava
FOTO: Screenshot
Arhiva

Svaki mladi igrač koji dolazi, ako dobije šansu dobit će ili sad ili u budućnosti

Kapiten fudbalske reprezentacije BiH Edin Džeko nakon poraza protiv Islandu kazao je da smo zaslužili tri boda, ali da smo na kraju ostali i bez jednog.

“Na kraju se jesmo otvorili i rizikovali. I iz tog rizika smo primili gol, koji nas ostavlja bez jednog boda iako smo zaslužili tri. Nisu nas ugrozili dok nismo krenuli na sve ili ništa. Ali to opet pokazuje da ako ne zabiješ gol, nažalost kazna stiže”, kazao je Džeko.

Na pitanje hoće li u narednim utakmicama biti pružena prilika mlađim igračima u reprezentaciji, Džeko je kazao da će oni dobiti svoju šansu.

“Ima dosta mlađih igrača u svakom slučaju. Mislim da što se toga tiče nema problema, svaki mladi igrač koji dolazi, ako dobije šansu dobit će ili sad ili u budućnosti. Ima igrača koji su došli iz mlade reprezentacija, ovo im je drugi ciklus i mislim da polako dolazi vrijeme na njih da prave razliku”, kazao je Džeko.

Džeko je dodao i da je reprezentacija BiH protiv Islanda dala sve od sebe, ali da to nije bilo dovoljno.

“Falio nam je zadnji pas. Kad je Pjanić ušao to je bilo dosta brže i bili smo opasniji po gol u odnosu na prvo poluvrijeme. No, kada izgubiš, gleda se sve negativno. Idemo dalje. Ovo nam je bila zadnja šansa u kvalifikacijama, imamo četiri utakmice da se pripremimo za ono što slijedi”, poručio je najbolji bh. napadač aludirajući na baraž koji smo izborili igrama u Ligi nacija prošle sezone.