Reprezentacija

presica zmajeva

Džeko vjeruje u pozitivan rezultat protiv Francuza: Moramo pružiti više od maksimuma

31/08/2021
Foto: NSBiH

Nogometaši BiH nakon dva kola zauzimaju četvrto mjesto u grupi s jednim bodom i pred sobom imaju težak zadatak, s obzirom na to da igraju protiv aktuelnih prvaka svijeta

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu u Strazburu sastaje se sa selekcijom Francuske, u trećem susretu u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Nogometaši BiH nakon dva kola zauzimaju četvrto mjesto u grupi s jednim bodom i pred sobom imaju težak zadatak, s obzirom na to da igraju protiv aktuelnih prvaka svijeta.

Selektor Ivaylo Petev ističe da im je želja da odigraju dobru utakmicu te da igrači moraju imati dosta samopouzdanja.

– Svi znamo kakvu ekipu ima Francuska i imamo veliko poštovanje prema njima. Što se tiče prošlog meča on nam služi da izvučemo neke pouke i da se što bolje pripremimo za sutrašnji. Igrači su zdravi, nemamo problema sa povredama i nadam se da će tako i ostati – rekao je Petev na pres-konferenciji uoči meča.

Kapiten Edin Džeko nada se da će igrači odigrati borbeno kao u prvom meču na Grbavici, dati više od svog maksimum kako bi izborili pozitivan rezultat.

– Francuska ima više individualnog kvaliteta od nas i mogu lakše da naprave razliku na terenu. Neće biti lako pred njihovim navijačima i sigurno da žele da budu prvi u grupi. Mi moramo kao u prošlom susretu da damo sve do sebe. Tada smo zaslužili više od onog što smo ostvarili, ali taj meč je prošlost i ne treba se vraćati na njega. Moramo da pružimo i više od maksimuma i samo tako možemo napraviti pozitivan rezultat – kazao je Džeko.

Dodaje kako je šteta što navijači BiH neće moći prisustvovati utakmici.

– Mislim da je bilo realno da i oni budu tu, ali nažalost neće ih biti. Nadam se da će se i te stvari uskoro promijeniti. Ako neko poštuje sve mjere mislim da mu treba biti dozvoljeno da prisustvuje na ovakvim događajima – zaključio je kapiten bh. tima.

Susret između Francuske i Bosne i Hercegovine igra se na stadionu La Meinau u Strazburu u srijedu od 20.45 sati. Susret sudi Švicarac Sandro Schärer.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.