Predsjendik NSBiH

Elvedin Begić se oglasio u zvaničnom biltenu utakmice BiH – Italija

begic22 (1)

“U svakom slučaju vrijeme je da svedemo račune i vidimo na koji način ćemo trasirati put za nove genereacije mladih i talentovanih igrača”

Predsjednik Nogometnog saveza BiH Elvedin Begić izjavio je kako Savez preuzima dio odgovornosti za neuspjeh reprezentacije, te kako organizaciono ni igrači nismo dorasli plasmanu na Euro.

– Ako govorimo o rezultatima, onda je sasvim jasno da nismo ispunili cilj. To je bio plasman na Euro ali izgleda da organizaciono ali ni igrački još nismo dorasli tom zadatku. Naravno, dio odgovornosti preuzimamo i mi kao rukovodstvo Saveza. Možda smo mogli donositi drugačije odluke, ali je pitanje koliko bi to utjecalo na igru našeg tima. U svakom slučaju vrijeme je da svedemo račune i vidimo na koji način ćemo trasirati put za nove genereacije mladih i talentovanih igrača, koji će jednog dana ponovo biti na završnici evropskog ili svjetskog prvenstva – rekao je Begić za zvanični bilten utkamice BiH – Italija.

– Ostala je još jedna utakmica u okviru UEFA Lige nacija i to sa selekcijom Italije. Veliki protivnik za dostojanstven oproštaj od ovogodišnjeg reprezentativnog nastupa na međunarodnoj sceni. Vjerujem da su naši igrači svjesni toga i da će nam pružiti jednu spektakularnu nogometnu predstavu na stadionu “Grbavica” u Sarajevu – dodao je.