Reprezentacija

Emir Dilaver: Naravno da želim igrati za BiH

21/08/2018

Dinamo ove sezone igra sjajno, a jedan od najzaslužnijih za blistave partije je Emir Dilaver, koji igra na poziciji desnog beka. Fudbaler rođen u Tomislavgradu u razgovoru za zagrebačke Sportske novosti kazao je kako bi rado igrao za reprezentaciju BiH, ali da su u ovom trenutku kočnica papiri te da ne poznaje proceduru kroz koju bi trebao proći s obzirom da je državljanin Austrije.

– Rođen sam u BiH, ali nisam izvadio državljanstvo. Kada bih to sada želio, morao bih vratiti austrijsko državljanstvo, a to sada ne želim. Postoji mogućnost dvojnog državljanstva, ali za to bih se morao ispisati iz državljanstva BiH, potom predati u Austriji zahtjev za dvojnim državljanstvom te na kraju podnijeti i novi zahtjev za državljanstvom BiH. A to mi je u ovom trenutku malo komplicirano, jednostavno nemam vremena za rješavanje te papirologije, kazao je Dilaver.

Na konstataciju novinara da je na radaru selektora BiH Roberta Prosinečkog, kazao je:

– Lijepo je to čuti. Ne znam postoji li mogućnost da se ovo sa dobijanjem dvojnog državljanstva nekako ubrza, možda neko u NSBiH zna više o tome. Naravno da bih želio igrati za BiH, kako ne bih, dodao je Dilaver.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.