Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

EURO u Francuskoj gledat ćemo na TV-u, Zmajevi pali u Dablinu

spahic murphy

Nogometna reprezentacija BiH nije uspjela plasirati se na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. Tamo će igrati Republika Irska i, treba biti pošten pa reći, zasluženo.

Zmajevi su svoju šansu prokockali u Zenici. Na Aviva areni odavno nisu uspjele slaviti ni mnogo jače reprezentacije nego je naša, pa čak ni aktuelni svjetski prvaci Nijemci. Golovima Jonathana Waltersa u 23. minutu iz penala, a potom i u 70. minutu, Irci su slavili s 2:0, te tako s ukupnih 3:1 plasirali se u Francusku.

Naša igra u Dublinu bila je sve samo ne igra koju treba prikazati tim koj želi na EURO. Republika Irska je nošena fanatičnim navijanjem oko 50.000 navijača na prekrasnoj Aviva areni od prve do zadnje minute bila tim koji zna šta želi i koji ima recept kako da dođe do svog cilja.

Priču o tome je li Kuipers prestrogo dosudio penal ili ne kada je Zuaknović igrao rukom u kazenom prostoru, sada jednostavno više nije bitna. Jedino što je važno jeste da ćemo nogometno prvenstvo Evrope u Francuskoj gledati na TV ekranima. Tamo naših Zmajeva neće biti!