Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za sp

Finci bijesni uoči gostovanja na Bilinom polju: Poslali smo žabu UEFA-i

Zenica: BiH protiv Finske u kvalifikacijskoj utakmici za Europsko nogometno prvenstvo
12.10.2019., Zenica, Bosna i Hercegovina - Kvalifikacijska utakmica za Europsko nogometno prvenstvo 2020., skupina J, Bosna i Hercegovina - Finska. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Na tabeli grupe D vodi Francuska koju samo milimetri dijele od direktnog plasmana u Katar, dok će se za drugo mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije boriti Ukrajina, Finska i BiH

Navijači nogometne reprezentacije Finske nezadovoljni su što svojoj ekipi neće moći pružiti podršku u jednoj od odlučujućih utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Bosne i Hercegovine.

Utakmica se igra u Zenici, a lokalne vlasti zabranile su ulazak Fincima zbog pogoršane epidemiološke situacije.

“Neki navijači su već otputovali u BiH, ali imaju probleme s ulaznicama. NSBiH je napravio problem jer nije dao našim navijačima ulaznice za ovu utakmicu i zbog toga smo poslali žalbu UEFA-i u koju su se uključili i navijači Ukrajine koji su u istoj situaciji”, rekao je predsjednik Udruženja navijača reprezentacije Finske Jussi Hartikainen.

“Znamo da je i naš savez uložio žalbu UEFA-i, a na kraju smo i mi poslali naknadnu žalbu. Priključili su nam se i Ukrajinci jer je nečuveno da se rade ovakve stvari”, tvrdi Hartikainen.

Na tabeli grupe D vodi Francuska koju samo milimetri dijele od direktnog plasmana u Katar, dok će se za drugo mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije boriti Ukrajina, Finska i BiH.

Ukrajina je trenutno druga s devet bodova, Finska ima osam, a BiH sedam bodova, no Ukrajinci do kraja kvalifikacija imaju samo jednu utakmicu, gostovanje kod BiH, dok Finska i BiH imaju još po dvije utakmice. Finska gostuje u Zenici, a potom će ugostiti Francusku.

BiH je s dvije pobjede sigurna u baražu, odgovara nam i četiri boda ali na način da pobijedimo Fince i remiziramo sa Ukrajincima. U slučaju remija s Fincima i pobjede nad Ukrajinom, morali bi čekati ishod duela Francuza i Finaca u kojem nam ne bi odgovarala samo pobjeda Finske.