Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga nacija

Foda pozvao 23 igrača za utakmice sa BiH i Sjevernom Irskom

dzeko-austrija

Nijemac Franco Foda, selektor fudbalske reprezentacije Austrije za predstojeće utakmice u UEFA Ligi nacija ”B”, protiv Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske, pozvao je 23 igrača

Nijemac Franco Foda, selektor fudbalske reprezentacije Austrije za predstojeće utakmice u UEFA Ligi nacija ”B”, protiv Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske, pozvao je 23 igrača, javlja Anadolu Agency (AA).

Na spisku koji je objavio danas nalaze se: Heinz Lindner (Grasshopper), Richard Strebinger (Rapid), Cican Stanković (Red Bull Salzburg) – golmani; Aleksandar Dragović (Bayer Leverkusen), Martin Hinteregger (Augsburg), David Alaba (Bayern), Stefan Lainer (Red Bull Salzburg), Andreas Uulmer (Red Bull Salzburg), Kevin Wimmer (Hannover), Julian Baumgartlinger (Bayer Leverkusen), Florian Grillitsch (Hoffenheim), Stefan Ilsanker (Leipzig), Florian Kainz (Werder Bremen), Konrad Laimer (Leipzig), Valentino Lazaro (Hertha), Peter Žulj (Sturm), Marcel Sabitzer (Leipzig), Louis Schaub (Koln), Xaver Schlager (Red Bull Salzburg), Alessandro Schopf (Schalke), Marko Arnautović (West Ham), Guido Burgstaller (Schalke) i Michael Gregoritsch (Augsburg).

Austrija će u petom kolu grupe ”3” UEFA Lige nacija ”B” 15. novembra biti domaćin BiH u Beču, a tri dana kasnije u Belfastu će gostovati Sjevernoj Irskoj.

Izabranicima selektora Fode da bi osvojili prvo mjesto u grupi potrebne su obje pobjede, s tim da BiH u najgorem slučaju savladaju 1:0, te da u Irskoj slave sa tri gola razlike. U slučaju da pobijedi BiH na stadionu ”Ernst Happel” sa dva gola razlike i bude bolja u međusobnom susretu (u Zenici bilo 1:0 za BiH), Austriji je u Belfastu za prvo mjesto i plasman u baraž za EURO 2020 i elitnu UEFA Ligu nacija ”A” dovoljan trijumf bilo kojim rezultatom.