s Gruzijom i Luksemburgom

Fudbalska reprezentacija BiH na pripremama: Musa i Kovačević očekuju kvalitetne provjere

musa – kovacevic

Prijateljski meč BiH i Gruzije na rasporedu je 25. marta, a četiri dana kasnije BiH igra i prijateljski meč sa selekcijom Luksemburga

Fudbaleri reprezentacije Bosne i Hercegovine pripremaju se u Zenici za predstojeće prijateljske duele s Gruzijom i Luksemburgom, a pomoćni trener Slaven Musa i golman Vladan Kovačević zadovoljni su pripremama i očekuju pobjede u oba meča, javlja Anadolu Agency (AA).

Pomoćni trener u stručnom taboru bh. tima Musa izrazio je nadu da će pripreme proći bez povreda i da će svi igrači biti u potpunosti spremni za meč. Dodao je da će svi dobiti priliku za igru.

“Što se tiče igračkog kadra, kao što znate, stigao je Ahmedhodžić (Anel op.a). Očekujemo danas Saničanina (Siniša op.a) koji je sinoć igrao utakmicu. On će večeras vjerovatno raditi po posebnom programu, odnosno radit će regeneraciju. Svi ostali igrači su u trenažnom procesu i sve ide kako smo planirali”, rekao je Musa.

Kovačević je rekao da vjeruje da će bh. tim odigrati dobre mečeve i ostvariti pobjede.

“Jučer smo odradili lakši trening, jer smo svi imali teške utakmice za vikend. Jako sam srećan zbog poziva. Sad je na meni da se dalje dokazujem, da iskoristim ovo okupljanje da se što bolje predstavim i pomognem ovoj reprezentaciji koliko budem mogao. Prijateljske su utakmice, ali mi idemo na pobjede u oba susreta”, rekao je Kovačević.

Prijateljski meč Bosne i Hercegovine i Gruzije na rasporedu je 25. marta, a četiri dana kasnije BiH igra i prijateljski meč sa selekcijom Luksemburga. Obje utakmice se igraju na “Bilinom polju” u Zenici s počecima u 20.45 sati.