Napadač Salernitane

“Gledao sam utakmicu protiv Grčke”: Milan Đurić ima poruku za Prosinečkog

milan-djuric

Premda ga trenutno nema u reprezentaciji, bh. navijači ga nisu zaboravili

Sjećate se mlade reprezentacije BiH, koju je vodio Vlado Jagodić? Edin Višća, Nemanja Bilbija, Muhamed Bešić, Grahovac, Milan Đurić… Nekoliko njih godinama je u A reprezentaciji. Višća je uz Edina Džeku i Miralema Pjanića najstandardniji i jedan od najkorisnijih “Zmajeva”.

Premda ga trenutno nema u reprezentaciji, bh. navijači ga nisu zaboravili. Milan Đurić se raspucao. U posljednja tri kola Serie B robusni je napadač postigao pet golova. I ponovo se našao u centru pažnje.

Iza Milana je “avantura” u Engleskoj, neugodne povrede, odsustvo iz reprezentacije…

Đurić je za Sportske.ba govorio o tome šta je sve preživio protekle dvije godine, zašto se vratio u Italiju… Miljenik bh. navijača pričao je o bh.reprezentaciji, bratu Marku. Milan je na naše insistiranje poslao poruku Robertu Prosinečkom.

“Imao sam iskustvo u Engleskoj. Ali povreda je bila moj najveći problem. Uspio sam da se vratim u Italiju da oživim karijeru. Na početku je bilo teško nakon povrede, tri operacije, ali evo sada ide na bolje. Zabijam golove, osjećam se vrlo dobro. Sve operacije su bile oko aduktora. Dugo vremena su me odvojili van terena, bilo je rehabilitacije, ali sada je sve uredu”, rekao je Đurić na početku razgovora za Sportske.ba.

Naš napadač je rekao da je bilo još ponuda pored Salernitane.

“Imao sam dvije tri ponude, sve iz Serije B. Htio sam da se vratim u Italiju, u Engleskoj je bilo teško za moju porodicu, onda smo svi zajedno odlučili da se vratimo.”

“Serija B nije loša toliko fudbalski, ali finasijski je lošija nego engleska druga liga, ali što se tiče fudbala je dosta drugačija.”

Salernitana je prokocakala priliku za play off.

“Ovu godinu smo trebali ući u play off, ali izgubili smo tri meča koja su bila ključna, i sada ništa. Treba nam još tri boda da izborimo opsatanak zvanično. Ostajem u Salernitani, ovdje imam ugovor četiri godine, veliki je grad, dobra atmosfera na stadionu.”

Đurić je prokomentarisao igre reprezentacije i svoj eventualni povratak.

“Gledao sam reprezentaciju. Igraju vrlo dobro. Zaslužili smo ovu poziciju. Samo protiv Grčke je moglo biti malo bolje, ali mislim da bi trebalo do kraja biti sve uredu. Prosinečki voli ofanzivno, a do mene je da zabijam golove, meni bi bilo zadovoljstvo da se vratim u reprezentaciju. Uvijek sam davao 100 posto kad sam bio tu.”

Redovno prati igre naših fudbalera u Seriji A.

“Pjanić igra vrlo dobro, kao i Džeko. Bila je teška godina za Romu. Pratim i Lulića, Lazio, pratim dobro Seriju A. Predsjednik Salernitane i Lazija je isti čovjek.”

Mlađi brat Marko imao je dosta pehova s povredama. Sada je u četvrtoj ligi i vraća se u formu.

“Sretan sam sto se Marko vratio nakon povreda koje su usporile njegovu karijeru. Sada je u četvrtoj ligi. S dobrim izgledima da zaigra u višem rangu”, priželjkuje Milan.