Grci nakon Zmajeva postavili 13 pitanja svojoj javnosti

dzeko1

Grči SentraGoal objavio je rezultate ankete koju su proveli među svojim čitateljima nakon kvalifikacijske utakmice Grčke i BiH koja je u Atini završena bez pobjednika, 1:1.

Prema rezultatima te ankete 61 posto Grka nije zadovoljno igrama njihove reprezentacije, što je bilo jasno vidljivo i po mnogo praznih stolica na tribinama Karaiskakija prošle nedjelje.

Čak 51 posto Grka smatra da situacija, kada je plasmana u Rusiju 2018. u pitanju, više nije u njihovim rukama, već da zavisi od rezultata drugih.

Čak 30 posto anketiranih smatra da se Grčka neće plasirati na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

43 posto ispitanih smatra da selektor Skibbe mora mijenjati puno toga u reprezentaciji, dok mu 29 posto vjeruje i njegov rad smatra odličnim.

51 posto ispitanika smatra da Skibbe mora potražiti “svježu krv”, a njih 31 posto da je spisak igrača protiv BiH najbolje što Grčka ima u ovom trenutku.

Formaciju 4-2-3-1 preferira 43 posto ispitanih, a 42 posto smatra da Grci trebaju igrati u 3-5-2 formaciji.

72 posto Grka smara da je najveći problem vezna linija, a njih 21 posto da je problem u napadu.

Zanimljivo, čak 66 posto Grka smatra da je Papadopoulos zasluženo dobio crveni karton, ali isto tako čak 66 posto ispitanih smatra da je Džeko morao dobiti direktan crveni, a ne žuti karton u finišu utakmice.

81 posto Grka se stidi incidenta sa porukom “Nož, žica Srebrenica”, a 62 posto njih smatra da na tribinama nema mjesta za bilo kakve naconalističke i političke poruke.

Ima i 7 posto onih koji ne vide ništa sporno u takvim porukama.

51 posto Grka slaže se da je Karaiskaki stadion na kojem treba da igra reprezentacija.