Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Grčki mediji: Identificiran vlasnik transparenta “Nož, žica, Srebrenica”

karaiskakis

Grčki mediji objavili su večeras da je “identificiran vlasnik transparenta s fašističkim sadržajem koji se pojavio 13. novembra na stadionu Georgios Karaiskakis u toku utakmice Grčke i BiH, u sklopu kvalifikacija za sljedeće Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Prema sudskim izvorima, piše SentraGoal.gr, osoba koja je unijela transparent i izvisila ga na tribinama stadiona Karaiskakis nije uhapšena samo iz proceduralnih razloga.

No, prema istom izvoru, prijava je pripremljena i bit će upućena tužiocu Osnovnog suda u Pireju. Identitet počinioca još uvijek nije obznanjen.

SentraGoal napominje da je spomenuti fašistički ispad izazvao snažnu reakciju zamjenika ministra sporta Giorgosa Vasiliadisa, koji je u pismu načelniku policije zatražio da se što hitnije identificiraju i uhapse počinitelji.

Podsjećamo, Nogometni savez Grčke osudio fašistički potez na tribinama Karaiskakisa kojim se vrijeđaju žrtve srebreničkog genocida.

“Grčki nogometni savez duboko žali zbog neprihvatljive parole s fašističkim sadržajem tokom utakmice Grčka – Bosna i Hercegovina, i apsolutno i nedvosmisleno osuđuje takvo ponašanje”, poručili su iz Nogometnog saveza Grčke.

Utakmica s Karaiskakija iz stručnog ugla: Finišira se “glavom”, a ne “nogama”