Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Grčki mediji o meču protiv BiH: Utakmica života i smrti

Trening reprezentacije BiH u Grčkoj

Utakmicu između Grčke i Bosne i Hercegovine u okviru grupe “H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji mnogi grčki mediji smatraju jednom od najvažnijih za njihov nacionalni tim u ovim kvalifikacijama, javlja Anadolu Agency (AA).

Tako popularni grčki radio “Sport-fm” navodi da bi pobjeda fudbalske reprezentacije Grčke u nedjelju protiv BiH osigurala put prema Rusiji.

“Ovo je sigurno najvažnija utakmica za Grčku. Pobjeda u ovoj kritičnoj utakmici protiv BiH će nam otvoriti put prema plasmanu na SP. Pobjedom protiv BiH bi osigurali još bolju poziciju da se borimo za prva dva mjesta u grupi”, navodi se na portalu ovog radija.

Dodaju kako bi pobjedom protiv BiH imali priliku da se bore za direktan plasman na Svjetsko prvenstvo.

“Ali i reprezentacija BiH će se pokušati izboriti za jedno od prva dva mjesta u grupi”, tvrde na portalu “Sport-fm”.

Grčki portal “Newsbeast” navodi kako će selekcija Grčke u nedjelju igrati veoma važnu utakmicu protiv BiH.

“Ovo bi mogla biti presudna utakmica kojom bi utrli put prema Svjetskom prvenstvu 2018. godine. Očekujemo četvrtu pobjedu u ovim kvalifikacijama”, navodi ovaj portal.

Grčka “Gazzetta” piše kako je meč protiv BiH, kako kažu, “utakmica života i smrti za nacionalni tim Grčke”.

“Ovo je sigurno najvažnija utakmica za Grčku u ovim kvalifikacijama. Nakon tri pobjede u nedjelju ćemo vidjeti kako će se nositi s timom koji ima visoki kvalitet. Vidjet ćemo imamo li kapacitet za Svjetsko prvenstvo. I sami igrači utakmicu u nedjelju vide kao meč života i smrti. Od ove utakmice ovisi naša budućnost u nastavku kvalifikacija”, pišu u “Gazzetti”.

Utakmica Grčka – BiH igra se u nedjelju, 13. novembra, sa početkom u 21.45 sati po lokalnom, odnosno 20.45 po srednjoeuropskom vremenu. Poslije tri odigrana kola u grupi “H” Belgija i Grčka imaju po devet, BiH šest, Estonija tri, dok su Kipar i Gibraltar bez bodova.