Privedene još dvije osobe u akciji “Pravda”

delimustafic-fmup2
Arhiva

U nastavku policijske akcije “Pravda” privedeni su bivši pravobranilac opštine Stari Grad Suada Hadžić i stručnjak za saobraćaj Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo Hajrudin Omerbegović.

Međunarodna policijska akcija kodnog naziva “Pravda”, koja se sprovodi po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, i dalje traje. Do sada je uhapšeno 15 lica dok se u nastavku očekuje privođenje još nekoliko lica.

Policijski službenici izvršili su pretrese u zgradi opštine Stari Grad, Zavodu za planiranje Sarajevskog kantona i Opštinskom sudu Sarajevo.

Tokom dana privedeno je nekoliko lica, među kojima su bivši ministar unutrašnjih poslova Republike BiH Alija Delimustafić, nekadašnji tjelohranitelj Alije Izetbegovića Juso Škrijelj, sarajevski advokat Emir Karača i radnik opštine Stari Grad Lejla Cerić.

Svi privedeni se sumnjiče za organizovani kriminal, pranje novca i korupciju.

Akcija je provedena u Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Zeničko-dobojskom i Srednjobosanskom kantonu, te na području Hrvatske.

Od jutros je pretreseno 60 lokacija na području BiH i Hrvatske, a to je rezultat višemjesečne istrage Tužilaštva Sarajevskog kantona.

Akciju provode Federalna uprava policije, u saradnji s MUP-om Republike Srpske, Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH i USKOK-om u Hrvatskoj.