Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Grupa za SP obećava, ali “Zmajevi” moraju biti predani i mudri

reprezentacija

Tehnički direktor Nogmetnog saveza Bosne i Hercegovine (NSBiH) Denijal Pirić zadovoljan je kvalifikacionom grupom za svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine u kojoj se nalazi selekcija BiH.

Pirić je za Fenu istakao da je BiH spremna da igra protiv bilo kojeg protivnika, bez obzira na snagu i rejting, jer u taboru reprezentacije BiH vlada velika motivacija i želja za novim uspjesima na međunarodnoj sceni.

piric_181815_147875_big– Naravno, nadali smo se protivnicima s kojima objektivno možemo igrati i mislim da u tom smislu možemo biti zadovoljni. Želja nam je da igramo na SP-u u Rusiji, a to možemo postići samo marljivim radom i kontunuirano dobrim igrama – izjavio je Pirić.

Dodao je da će Nogomeni savez BiH dati sve od sebe da za taj kvalifikacioni ciklus reprezentacija bude na najbolji mogući način pripremljena, te da rezultati u tekućim kvalifikacijama za evropsko prvenstvo u Francuskoj može imati uticaj na kvalifikacije za svjetsko.

– Svaka utakmica nacionalne selekcije mnogo znači. To su utakmice prestiža i nadigravanja, a mi uvijek težimo pobjedi, bez obzira ko je protivnik. Reprezentacija BiH je ponovo na pravom putu, odlično se radi, a igrači su maksimalno motivisani. Grupa za SP nam obećava, ali moramo biti marljivi, pametni i mudri i radni da bi ostvarili zacrtane ciljeve – zaključio je Pirić.

Reprezentacija BiH u kvalifikacijama za SP u Rusiji 2018. igrat će u grupi “H” sa selekcijama Belgije, Grčke, Estonije i Kipra.