Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selektor Zmajeva

Hadžibegić: Nema vremena za plakanje

hadžibegić
Foto: Screenshot/ YouTube
Faruk Hadžibegić

Bh. reprezentacija je uskraćena za trening na stadionu na kojem će se večeras odigrati susret, a otkazane su i medijske aktivnosti

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večerašnjim susretom protiv Portugala u Lisabonu nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. Utakmica Portugal – BiH igra se od 20:45 sati na stadionu Luž u Lisabonu, uz direktan prijenos u programu BHRT-a.

Naši reprezentativci su kasno sinoć stigli u glavni grad Portugala, nakon problema u organizaciji leta zbog čega se umjesto u podne, za Portugal krenulo tek u večernjim satima.

Iz Lisabona se za Dnevnik 1 javio reporter BHRT-a Adnan Demić:

U nadi da se duže putovanje neće odraziti na večerašnjem susretu, naši reprezentativci puni nade doputovali su u Portugal gdje će u duelu sa favoritom grupe potražiti povoljan rezultat. Iako su u Lisabon doputovali iza ponoći po našem vremenu, reprezentativce Bosne i Hercegovine sinoć su dočekale desetine navijača koji će sasvim sigurno biti podrška tokom utakmice na Stadionu svjetlosti.

“Vremena za plakanje nema”, poručio je selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić nakon što su novinari insistirali da komentira probleme same organizacije puta u Lisabon.

Nažalost, bh. reprezentacija je uskraćena za trening na stadionu na kojem će se večeras odigrati susret, a otkazane su i medijske aktivnosti.

Bosna i Hercegovina 17. juna u Lisabonu bit će gost Portugala, a tri dana kasnije u Zenici ugostit će Luksemburg.