Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Objavljen spisak

Hadžibegić: Nisam htio da kvarim dinamiku Peteva. Huseinbašić me iznenadio

16728418046366

Benjamin Tahirović iz Rome je novo ime u reprezentaciji, dok Huseibašić još nije donio konačnu odluku za koju reprezentaciju će ubuduće nastupati – BiH ili Njemačku

Faruk Hadžibegić, selektor nogometne  reprezentacije BiH, objavio je spisak igrača za martoveske oglede protiv Iskalnda i Slovačke, a kako kaže zbog povreda i nekih drugihs tvari odlučio je da na spisku bude 25 igrača.

Na spisku se našao i Nemanja Bilbija kao jedini grač iz Premijer lige BiH.

– Bilbiju sam želio pozvati u svakoj soluciji, razmišljao sam o još jednom ili dvojici iz Premijer lige, obišao sam dosta utakmica. Bilbija zaslužuje da bude na spisku. Bez domaće lige, nema jake reprezentacije i ovo je samo neki početak. Ima i drugih igrača o kojima smo razmišljali. Bilo bi prerano i pretenciozno da smo krenuli u to s više igrača iz Premijer lige. Nisam htio da kvarim neku dinamiku od prošlog selektora, rekao je Hadžibegić.

Benjamin Tahirović iz Rome je novo ime u reprezentaciji, dok Huseibašić još nije donio konačnu odluku za koju reprezentaciju će ubuduće nastupati – BiH ili Njemačku.

– Od mlađih igrača imate Tahirovića, koji će prvi put biti s nama. Bio je tu Huseinbašić, koji je u zadnji moment rekao da želi da razmisli šta je najbolje za njega. U jednom momentu sam mislio da je gotovo i da je naš. Razmišljali smo o golmanu Zovki, Hamuliću… Oni neka stoje za naredna okupljanja. O Huseinbašiću sam na predstavljanju rekao da ne želim niti se možemo odricati bilo kojeg igrača. Igrama je skrenuo pažnju na svoj kvalitet. Obavili smo više sastanaka i iznenađen sam malo jer sam mislio da će odmah prihvatiti. Želi razmisliti jer navodno ima ponudu da igra za Njemačku. Daj Bože da dođemo u situaciju da mi možemo reći kako želimo sada da razmislimo, naglasi o je selektor.

Najviše pažnje privuklo je pozivanje 31-godišnjeg Jasmina Mešanovića, nogometaša mađarske Kisvarde koji je ove sezone postigao pet pogodaka.

– Znam da zadnji period nije bio pozivan. Meni je bilo pitanje bočnih igrača, tako da u razmišljanju o tome, uz Stevanovića i Duljevića, a u Kisvardi igra bočnog igrača. Igra na krilu i tu sam ga računao, naglasio je Hadžibegić.

On je govorio i o onome što nas čeka u kvalifikacijama.

– Sve dok se matematički ne kvalifikujemo, neću reći da smo se kvalifikovali. Matematika kaže da te samo deset pobjeda vodi na Euro. Dovoljno iskustva imam, da sam dobivao i gubio utakmice i to ništa ne znači. Apsolutno se nadam da ćemo imati šansu da pobijedimo u predstojećim utakmicama, reako je selektor.

Kako je naglasio, razmišljalo se i o Nerminu Zolotiću, ali je odlučio da ga ovog puta ne pozove.