Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

novi zmajevi

Hadžikadunić i Ahmedhodžić: Ponosni smo što smo dio reprezentacije BiH

16

Trebamo mnogo raditi, trenirati, biti posvećeni, ali mi smo spremni na to jer velika je čast, ali i odgovornost, nositi dres svoje zemlje, zajednički poručili mladi defanzivci rođeni u Švedskoj

Nakon što su nedavno stekli pravo nastupa za reprezentaciju BiH dvojica mladih fudbalera Dennis Hadžikadunić i Anel Ahmedhodžić, koji su ranije igrali za švedske selekcije, stigli su prvi put i na okupljanje najboljeg bh. tima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Poslije četiri dana priprema za večerašnji duel polufinala play-offa za EURO 2020 protiv Sjeverne Irske podijelili su utiske o tome šta za njih znači poziv selektora Duška Bajevića.

“Vrlo sam ponosan što sam ovdje i puno mi znači to što sam reprezentativac BiH. Sretan sam, kao i cijela moja porodica. Dobro se radi, ovdje su svi profesionalci od igrača pa do ljudi oko nas. Mislim da smo se i dobro pripremili jer smo imali kvalitetne treninge. Lijepo se osjećam u reprezentaciji, svi su jako prijatni prema nama novajlijama, razgovaramo, daju nam podršku i lijepo smo primljeni. Kao i svi igrači jedva čekam priliku da zaigram, a ako to bude večeras mogu obećati da ću se maksimalno truditi da opravdam ovaj poziv”, istakao je Hadžikadunić, defanzivac ruskog Rostova za internet stranicu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Slično razmišlja i Ahmedhodžić, koji trenutno predvodi odbranu Malmoe FF-a, kluba u kojem je i Hadžikadunić počeo graditi karijeru.

“Jedva sam čekao da dođem. Prvi osjećaj je zaista fantastičan, imamo velike igrače, ali se oni jednostavno ponašaju. Prema nama su otvoreni i dobro se osjećam ovdje. Kao i kod Dennisa, moja porodica i ja smo ponosni i neizmjerno sretni što sam dobio poziv za reprezentaciju. Sviđa mi se i atmosfera i prijateljski odnos koji osjećamo i mi koji smo tek došli. Znam da je pred nama važna utakmica i nisam siguran da li ću dobiti priliku da igram, ali smo ovdje dobro radili i ja ću biti spreman. Obično na početku osjećam malu tremu, ali to brzo prođe i samo vidim ono što se dešava na terenu. Imamo kvalitetne igrače, to se vidjelo i na treninzima, ali moramo to pokazati na utakmici. Ovo je dobra ekipa, a ukoliko zaigram večeras, znam da ću dati sve od sebe da odigramo na vrhunskom nivou“, kazao je Ahmedhodžić.

Hadžikadunić i Ahmedhodžić su igrači čije vrijeme tek dolazi te bi u budućnosti mogli predstavljati i okosnicu bh. tima.

“Dug je put do toga. Trebamo mnogo raditi, trenirati, biti posvećeni, ali mi smo spremni na to jer velika je čast, ali i odgovornost, nositi dres svoje zemlje“, zajednički su poručili mladi defanzivci rođeni u Švedskoj.

Reprezentacija BiH će večeras sa početkom u 20.45 sati na Grbavici ugostiti Sjevernu Irsku u polufinalu play-offa za plasman na EURO 2020. Pobjednik će se plasirati u finale u kojem će u novembru ugostiti boljeg iz duela Slovačka – Republika Irska.

Nakon duela play-offa pred Bajevićevim izabranicima su dvije utakmice Lige nacija. Protiv Holandije 11. oktobra u Zenici i tri dana kasnije sa Poljskom u Varšavi. Nakon dva odigrana kola grupe “1“ Lige nacija “A“ BiH je na posljednjem mjestu sa jednim bodom. Lider je Italija sa četiri, a slijede je Holandija i Poljska sa po tri boda.