Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hajrović se oglasio nakon što je otkazao selektoru Baždareviću

Izet Hajrović: U Werderu mi je super, moramo pobijediti Kipar

Prije dvije sedmice, Izet Hajrović je dobio telefonski poziv kojim je bio veoma iznenađen, a sa druge strane je bio selektor BiH Mehmed Baždarević.

Selektor Zmajeva je želio uvrstiti Hajrovića u ekipu za utakmice sa Kiprom i Gibraltarom, uprkos činjenici da on nije odigrao utakmicu od decembra 2016. godine zbog teške povrede.

“Bio sam veoma iznenađen što me selektor zvao, ali sam također sretan jer računa na mene”, rekao je 26-godišnji veznjak koji je morao otkazati Mehmedu Baždareviću, piše  Oslobođenje.

“Želio sam igrati prijateljsku utakmicu sa Werderom protiv Korone kako bih se testirao. Da sam otišao na pripreme sa nacionalnim timom, ne bih igrao i izgubio bih deset ili 12 dana.”

Utakmica Wedera i Korone se igra u petak navečer u Delmenhorstu, a Hajrović bi mogao biti u ekipi za ovaj duel, te će dobiti barem pola sata u ovoj utakmici. Naš reprezentativac se nada da će dobiti šansu i u duelu sa Herthom sljedeće sedmice.

“Nadam se da ću dobiti šansu u utakmici protiv Herthe sljedeće sedmice. Fit sam i spreman sam za igru”, kazao je Hajrović koji je dodao da može igrati na svim ofanzivnim pozicijama u veznom redu.