Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Halilović će u subotu debitovati u dresu svog novog kluba

adel_halilovic

U Sloveniji su godinama igrači iz BiH igrali glavne role svojih klubova. I sada je tako. Senijad Ibričić je zvijezda Domžala. Prošle sezone je bio najbolji igrač Kopra. S druge strane Rifet Kapić je već dokazano ime u Sloveniji. Godinama je najbolji igrač Gorice.

Donedavno je i Zlatan Muslimović bio član Kopra. Ovog ljeta je Jasmin Mešanović obukao dres Maribora.

Bosanaca ima i u Drugoj ligi. Nakon što je Nermin Bašić, preuzeo kormilo NK Radomlje u ovaj klub su stigli Anel Hajrić i Adel Halilović, igrač koji je nastupao za sve mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje.

Halilović je polivalentan igrač. Rođen je 1996. godine. Prošao je kompletnu školu Red Bull Salzburga. Prošle sezone je branio boje Krupe, a sa timom iz Slovenije je potpisao trogodišnji ugovor.

Adel je već tokom pripremnog perioda pokazao da će biti veliko pojačanje za četu koju sa klupe vodi Nermin Bašić, bivši trener Travnika, Metalleghea i Sloge iz Siminog Hana.

On se tako izborio za status prvotimca, a debi će imati u subotu u okviru prvog kola šampionata, kada će Radomlje na svom terenu ugostiti ekipe Tabor Sezane.

Treba napomenuti da će prvoplasirana ekipa direktno izboriti ulazak u Prvu ligu, a da drugoplasirani tim razigrava za plasman u društvo najboljih.

Haliloviću je Slovenija jedna od stanica ka krajnjem cilju, a to je da nastupa u nekoj jakoj evropskoj ligi. Sigurno da će igre mladog Halilovića obradovati i selektora mlade reprezentacije Vinka Marinovića. Adel ima pravo nastupa za U-21 selekciju i u ovom ciklusu kvalifikacija.

“Odlično sam primljen u novoj sredini. Svjestan sam šta se od mene očekuje. Došao sam u jedan ambiciozan klub i zbog toga sam itekako sretan. Nadam se da ćemo već u prvom kolu pokazati da naši rezultati iz pripremnog perioda nisu bili slučajnost”, kaže Halilović.

Nermin Bašić, trener Radomlja će Adelu Haliloviću povjeriti ulogu desnog bočnog.