Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hoće li Prosinečki miješati karte: Priliku čekaju, Krunić, Zakarić, Milošević…

Trening Zmajevi (1)

Atmosfera na treninzima reprezentacije Bosne i Hercegovine je veoma dobra. Zmajevi se pripremaju u dobrom raspoloženju, a selektor Robert Prosinečki u mitu priprema taktiku i za Turske i za Irce. Naravno meč protiv Sjeverne Irske mogo je važniji, ali je zbog atmosfere i samopouzdanja važan i onaj koji će se sutra igrati u Rizeu.

Pitanje je hoće li Prosinečki na teren poslati ono najbolje čime raspolaže ili će isprobati neke nove varijante i igrače koji su dosad manje igrali. Ako će se već odlučiti “provjerene“ snage, onda je za očekivati da na golu vidimo Ibrahima Šehića.

Zadnju liniju vjerovatno bi činili Darko Todorović na desnom boku, Toni Šunjić i Ognjen Vranješ kao stoperi i Ervin Zukanović kao lijevi bek. Opcije su i da recimo umjesto Todorovića na boku zaigra Vranješ, na poziciji stopera sa Šunjićem – Zukanović, a na lijevom boku Čivić ili Nastić.

U veznom redu i napadu stvari su jasnije, pa se očekuju Muhamed Bešić, Miralem Pjanić i Elvis Sarić kao trio u sredini, Edin Višća (desno) i Haris Duljević (lijevo) po bokovima, te usamljeni centarfor Edin Džeko.

Pravu priliku za dokazivanje čekaju Rade Krunić, Goran Zakarić i Deni Milošević. Bajić je dosad najčešće bio džoker, ali ni on nije proveo mnogo minuta na terenu, dok priliku kod novog selektora još uvijek čeka i Sanjin Prcić.