Hodžić tvrdi da Terimovi ljudi traže zvaničnu ponudu

terim_selektor

Turski trener Fatih Terim preko svojih predstavnika od Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine zatražio je da mu pošalju zvaničnu ponudu vezanu za posao selektora ”A“ reprezentacije, što je za Anadolu Agency (AA) potvrdio i Tarik Hodžić, njegov dugogodišnji prijatelj i posrednik u pregovorima sa Stručnom komisijom bh. kuće fudbala.

“Red je da se tako uradi. Razgovarao sam u četvrtak sa ljudima koji zastupaju Terima i zatražili su od našeg saveza da pošalje zvaničnu ponudu za posao selektora reprezentacije. U zavisnosti od toga kakva ponuda bude bila, Terim će se vrlo brzo očitovati. Kontaktirao sam sa Seadom Kajtazom, jednim od članova Komisije koja pregovara sa kandidatima za selektora i upoznao ga sa Terimovim zahtjevom“, rekao je Hodžić.

Članovi Komisije za izbor selektora fudbalske reprezentacije BiH prošle sedmice su bili u Istanbulu gdje su obavili razgovor sa Terimom. Nakon tog sastanka turski mediji su objavili da sve bila zapravo obična farsa za Terimove vlastite potrebe, a da je bh. Savez odlično iskorišten u te svrhe.

Poznati 64-godišnji turski trener poznat i po nadimku “Imperator“ tokom karijere vodio je velike evropske klubove kao što su Galatasaray, Milan i Fiorentina. Selektor reprezentacije svoje domovine bio je u tri navrata.

Izvršni odbor N/FS BiH, kojem će komisija predložiti kandidate ili jednog kandidata za novog selektora, trebao bi se sastati 22. decembra i razgovarati o ovoj temi.