Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kako do EP-a

Horor iz Armenije vrlo lako bi se mogao pretvoriti u “pakao” u Ligi nacija

zmajevi

Ko će nam tačno biti protivnici saznat ćemo kada završe kvalifikacije, ali ono što je sigurno je to da ćemo biti domaćini u polufinalu kao najbolja ekipa Lige B

Nakon “brodoloma” u Armeniji, gotovo je izvjesno da će fudbalska reprezentacija BiH plasman na EURO tražiti kroz paly off Lige nacija.

Ko će nam tačno biti protivnici saznat ćemo kada završe kvalifikacije, ali ono što je sigurno je to da ćemo biti domaćini u polufinalu kao najbolja ekipa Lige B.

I u Ligi nacija bi moglo biti svašta, tačnije prijeti nam baraž “smrti”. Prema trenutnoj situaciji i kvalifikacijama, baraž sa našom selekcijom bi igrali Austrija, Vels i Bugarska.

Međutim, Austrija i Vels su još u dobrim kombinacijama za plasman kroz kvalifikacije, a u tom slučaju bi nas mogla zahvatiti ludnica. Srbija i Rumunija nisu u baš lijepom položaju, kao i Danska, koja je remijem u Gruziji uprskala dosta toga.

Dakle, “najpovoljniji” scenarij u baražu bi bio:

BiH – Bugarska
Austrija – Vels

A, ono što ne želimo vidjeti je urpavo play off “smrti”.

BiH – Rumunija
Danska – Srbija

U ovoj drugoj konstataciji, može se desiti da finale play offa za plasman na EURO igraju Srbija i BiH, obzirom da će sigurno bar jedna reprezentacija iz Lige C biti prebačena u naš playoff, a tu je Srbija u najboljem položaju. Nije isključeno da bude i više selekcija iz Lige C, jer većina reprezentacija iz Lige B odlično gura u kvalifikacijama.

U novembru ćemo saznati sve detalje, pišu Sportske.ba.

Misimović uputio oštru strelicu prema igračima: Zapitajte se gdje ste i šta ste