Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon poraza u Zenici

Hurem žali za propuštenim prilikama za gol, najavljuje bolji nastup u Švedskoj

samira hurem
Foto: nfsbih.ba

Uzvrat se igra 28. februara, sa početkom u 18:30, a Šveđanke će bh. tim ugostiti na Stockholm Areni u Stockholmu

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Trening-centru Nogometnog saveza BiH u Zenici u prvoj utakmici baraža za plasman u UEFA A Ligu nacija od Švedske s uvjerljivih 0:5 (0:2), ali su “Zmajice” imale svoje prilike za postići barem počasni gol.

Selektorica Samira Hurem žali za propuštenim prilikama, a inače najbolju priliku, u 75. minuti i pri rezultatu 0:2, nije realizirala kapitenica Milena Nikolić. Već minutu kasnije bilo je već 3:0 za Šveđanke.

-Da smo kod 2:0 postigli pogodak, nama bi to puno toga donijelo – više hrabrosti, samopouzdanja… Vjerujem da bi igračice Švedske, one imaju taj kvalitet, išle na to da daju još više golova, ali bi nama bilo puno lakše igrati. Samo mi je zbog togažao, jer sigurno da bi utakmica, možda, u drugom poluvremenu izgledala puno bolje. Ali, evo, kažem vam, ovo je reprezentacija koja u budućnosti treba puno, puno da radi. Ona obećava, ali ovo je, jednostavno, maksimum koji smo mogli u ovom trenutku – kazala je nakon utakmice Hurem.

Najavila je kako će se spremiti za uzvrat, uraditi analizu te pokušati ispraviti sve greške.

-Vidjeli ste, kada ih izanaliziramo, da su se mogli spriječiti svi golovi, ali, kažem vam, to su mlade igračice i one nemaju ovakvog iskustva. Sigurno je da ćemo ove greške popraviti i pokušati da to, tamo, bude mnogo bolje, ali nas očekuje fantastična atmosfera. Pokazali smo i protiv Velsa i protiv Češke, kada je pun stadion, da je i nama to motivacija više – smatra Hurem.

Kapitenica Nikolić istakla je kako je kontinuitet igranja ovakvih utakmica put za napredak bh. tima.

-Kontinuitet i da ekipa bude konstantno zajedno. Naravno, nije samo rad u reprezentaciji – potrebno je da igračice na sebi rade individualno, da rade dosta u svojim klubovima… Naravno, da igraju u jačim klubovima i da imaju minutažu. Samim tim će doći do napretka – kazala je Nikolić.

Švedska golmanica Zaćira Mušović, inače članica londonskog Čelzija, koja je porijeklom iz Novog Pazara, kazala je kako je zadovoljna što je imala priliku gostovati u BiH te što je uvidjela kako bh. tim stalno napreduje. Odgovorila je i na pitanje zašto nije izabrala da brani za BiH.

-Pa, šta znam. Moje su ambicije visoke. Želim biti najbolji golman svijeta. Bilo je teško izabrati koju reprezentaciju, ali kada sam izabrala, mislim da mi je Švedska bila taj korak koji sam morala da izaberem, da bih mogla da dosegnem te ciljeve – kazala je Mušović, koja danas nije stajala među stativama.

Uzvrat se igra 28. februara, sa početkom u 18:30, a Šveđanke će bh. tim ugostiti na Stockholm Areni u Stockholmu.