Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ibišević: Najvažnije je da se dokopamo Francuske

Ibišević: U Belgiji će biti teško, ali najvažnije je da se

Jasno nam je koliko bitnu utakmicu igramo u četvrtak i koliko će duel sa Belgijom biti težak. Ipak, manje-više spremni smo za meč uz određene detalje i sitnice, istakao je u razgovoru za Anadolu Agency (AA) Vedad Ibišević, napadač fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nakon jutrošnje analize igre Belgije, Ibišević ističe kako „znamo šta nas očekuje“.

Ambicije Herte su sredina tabele, ali nije isključeno da se uz malo sreće borimo i za Evropu

„U susretu sa Belgijom nemamo šta izgubiti, a puno toga možemo dobiti. Vjerujem da ćemo dobiti važan bod ili bodove u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo“, kazao je Ibišević.

Na pitanje očekuje li da BiH direktno može otići na EURO ili će se boriti za baraž, novi fudbaler belinske Herte je odgovorio:

„Na baraž ne treba gledati kao na negativnu stvar i da bi to bio neuspjeh. Naprotiv, nakon što smo zabrljali na startu kvalifikacija to bi bilo super jer bi imali dodatnu slamku spasa za odlazak na šampionat u Francusku. Dakle, najbitnije je da se dokopamo Evropskog prvenstva“, poručio je Ibišević, koji kao i uvijek sa velikom željom, žarom radi i na treninzima reprezentacije BiH u Belgiji.

Tvrdi da je dugo pregovarao sa Hertom da bi transfer bio u potpunosti realiziran prošlog vikenda.

Ibišević: U Belgiji će biti teško, ali najvažnije je da se

„Imao sam nekoliko zanimljivih ponuda. Međutim, po svaku cijenu želio sam ostati u Bundesligi. Prezadovoljan sam zbog novog kluba u kojem su me primili na odličan način“, naglasio je Ibišević, dodavši:

„Ambicije Herte su sredina tabele, ali nije isključeno da se uz malo sreće borimo i za Evropu. Isto tako, ne smijemo se opustiti ni malo, jer sve ekipe u Bundesligi su jake. Ne smijemo doći u situaciju da se borimo za opstanak. Lično, očekujem da opravdam očekivanja ljudi u Herti koji su me duži period željeli u ekipi i bili uporni na realizaciji transfera. Imam dobar osjećaj da ću sa Hertom napraviti dobar posao“, zaključio je Ibišević u razgovoru za Anadolu Agency.