Reprezentacija

Igrač Genta Danijel Milićević nastupat će za BiH, Švicarska i Srbija su zakasnile!

12/12/2015

Danijel Milićević piše historiju belgijskog prvaka Genta. Njegove sjajne igre su najzaslužnije što je Gent prošle sezone prvi put postao prvakom Belgije i tako se direktno plasirao u UEFA-inu Ligu šampiona.

U prošlu srijedu Gent se plasirao u drugi krug Lige šampiona, čemu se niko nije nadao. Milićević je postigao tri gola u Ligi šampiona. Prvi historijski gol za Gent u Ligi šampiona protiv Lyona, drugi iz prelijepog slobodnjaka istoj ekipi u uzvratnoj utakmici, te zadnji, pobjednički gol protiv Zenita u zadnjem kolu.

UEFA ga je potom uvrstila u najboljih 11 zadnjeg kola. Konstantno dobre igre Miličevića dovele su ga do nedavnog sastanka sa selektorom Baždarevićem. Novinar Novinske agencija Patria je razgovarao s Miličevićem i pitao ga šta je tom prilikom dogovoreno?

– Selektor Baždarević Vas je gledao u Lyonu, a poslije ste i razgovarali. O čemu ste pričali, šta ste se dogovorili tada? Da li ste dobili signal da krenete u promijenu sportskog državljanstva?

MILIĆEVIĆ: Da, upoznali smo se, simpatičan gospodin. Pa pričali smo o svemu pomalo, on mi je rekao da me već dugo prati, da je razgovarao o meni i sa Petkovićem, jer imam pravo nastupa za Švicarsku. Što se tiče nastupa za reprezentaciju BiH ja sam davno izjavio da ću se odazvati ukoliko poziv dođe, sa gospodinom Baždarevićem sam se dogovorio da neki detalji razgovora ostanu između nas. Poštujem svoju riječ, ali poštujem i riječi i želje gospodina Baždarevića.

danijel milicevic

– Švicarska javnost vrši veliki pritisak na Petkovića da Vam uputi poziv za nastup pod zastavom Švicarske. Igrali ste za mlade selekcije Švicarske. Krajem marta je zakazan prijateljski meč BiH i Švicarske. Šta Vas švicarski novinari pitaju?

MILIĆEVIĆ; Da, švicarska javnost vrši pritisak na Petkovića, ali ja ništa o tome ne mogu posebno da kažem. Petković je selektor i on sam donosi odluke kome će uputiti poziv. On je jedan veliki trener i veliki čovjek koji me je ranije trenirao. Rođen sam u Švicarskoj, igrao za njene mlade selekcije, to je njihovim novinarima logičan slijed da nakon mojih dobrih igara dobijem poziv i u njihov A tim.

– Danas se pojavila informacija koju je navodno dao Vaš saigrač iz kluba, srbijanski reprezentativac Mitrović da ste Vi odlučili da igrate za reprezentaciju Srbije. Da li je to tačno?

MILIĆEVIĆ­: Ne, apsolutno nije tačna! Nikada nisam tako nešto rekao Mitroviću, niti je on to tako izjavio. On je hvalio moju igru u klubu i ništa više od toga. Očito su neke zaključke donijeli sami novinari. Uostalom, u Srbiji skoro da niko i ne zna za mene.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.