Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Irci doputovali u BiH, nisu željeli davati izjave

aa_picture_20151112_6778008_web

Fudbalski reprezentativci Republike Irske koji će sutra igrati prvu utakmicu baraža za EURO 2016 protiv nacionalne selekcije Bosne i Hercegovine stigli su u Sarajevo.

[yuzo_related]

Ekspedicija reprezentacije Irske doputovala je u bh. prijestolnicu čarter letom iz Dublina, a po dolasku na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu dočekali su ih malobrojni navijači. Igrači i treneri nisu željeli davati izjave za medije, te su se odmah sa aerodroma autobusom uputiti prema Zenici, gdje će večeras na stadionu „Bilino polje“ obaviti posljednji trening pred sutrašnji duel sa BiH, javlja reporter Anadolu Agency (AA).

Irci stručnjaci su uoči prve utakmice baraža njihove reprezentacije u Zenici analizirali nedostatke i prednosti u igri reprezentacije Bosne i Hercegovine, napominjući kako je jedna od najvećih prijetnji koje dolaze iz bh. tima visoka tehnička sposobnost nekoliko fudbalera i marljivost većine. Ipak, smatraju kako ekipa Irske može tražiti prilike kada BiH “pokaže nedostatke u brzini u odbrani”.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Irska igra se u petak, 13. novembra, na stadionu “Bilino polje” u Zenici sa početkom u 20:45 sati. Revanš susret play-offa je tri dana kasnije na stadionu “Aviva” u Dublinu.