Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Irski defanzivac Ciaran Clark pred revanš sa BiH: Ne možemo ih samo čekati

Ciaran Clark ibisevic

Pred večerašnju revanš utakmicu baraža za EURO 2016 između Republike Irske i BiH u Dublinu tamošnji mediji puni su hvale za defanzivca Ciarana Clarka koji je u Zenici dobio priliku zbog izostanka suspendovanog kapitena Johna O'Shea. Njegova igra u prvom susretu izbacila ga je u prvi plan, pa se očekuje da će i u revanšu biti u startnih 11, posebno zbog činjenice da je bio na jučerašnjoj zvaničnoj press konferenciji uz irskog selektora Martina O'Neilla.

Defanzivac Irske i Aston Ville smatra da bi bilo pogubno u revanšu ponovo primijeniti odbrambenu taktiku.

[yuzo_related]

“Ne možemo samo sjesti i čekati ih da dođu do nas. Oni imaju jako puno dobrih i opasnih igrača. Radi se o reprezentaciji koja može zaprijetiti iz svih pozicija. Sigurno nas čeka težak posao, ali nadam se da možemo odigrati dobru utakmicu i plasirati se na Evropsko prvenstvo”, kaže Clark za irske medije.

U prvoj utakmici na “Bilinom polju” Clark je sjajno komandovao irskom odbranom. Sada se u tim vraća O'Shea, pa će mu vjerovatno biti dosta lakše na “Aviva” stadionu.

“Njihov najopasniji igrač je Edin Džeko. U Zenici sam osjećao da smo ga prilično dobro zaustavili, većim dijelom utakmice bio je bezopasan. Naravno, bio sam razočaran kada smo primili gol pred kraj, ali i dalje je sve u našim rukama. Pripremićemo se najbolje što možemo za revanš kako bi ponovo neutralisali njihove napade. Dobro smo ih analizirali. Imaju zaista talentovanu ekipu. Očekujem da neće igrati kao u završnici utakmice u Zenici. Tada su promijenili svoj stil, što je možda uzrokovala i gusta magla. Privilegovan sam što sam dio reprezentacije i daću sve od sebe da još jednom opravdam povjerenje ukoliko mi ga selektor O”Neill da”, zaključio je Clark.

U večerašnjem susretu na stadionu “Aviva” O'Neill će moći računati na svoje najbolje igrače. To su već spominjani kapiten O'Shea, ali i napadački dvojac Jonathan Walters i Shane Long. Stoga je jasno zbog čega Irci revanš dočekuju s mnogo optimizma. Uz to na ruku im ide i rezultat 1:1 iz prvog ogleda u Zenici, pa im za prolaz dalje odgovara, osim bilo kakve pobjede, i remi bez golova.

Revanš susret baraža između Republike Irske i BiH počinje večeras u 19:45 sati po lokalnom vremenu (20:45 po srednjoevropskom), a sudiće Holanđanin Bjorn Kuipers.