Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

presica u zenici

Islanđani respektuju Zmajeve, ali poručuju: Igrat ćemo da pobijedimo

l_bfc2b26c1d2929ce8177295b42d6305f

Gunnarsson je naglasio kako ne razmišljaju o najboljim igračima bh. tima, jer se spremaju da igraju protiv BiH kao tima

Reprezentacija Islanda pred sutrašnji duel 1. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u okviru Grupe J protiv Bosne i Hercegovine na stadionu “Bilino polje” (20.45 sati), nije odradila ni zvanični trening, ali je selektor Arnar Vidarsson večeras održao obaveznu pres-konferenciju za zeničkom stadionu.

Islanđani su, naime, po dolasku u BiH boravili i trenirali u Sarajevu pa će im sutrašnji duel, kao i selekciji BiH koja je sve treninge odradila u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici, biti i prvi izlazak na travnjak ovog zeničkog stadiona. Zajedno sa selektorom Vidarssonom novinarima se večeras obratio i kapiten Arion Einar Gunnarsson.

– Svi igramo da pobijedimo i nadamo se da to možemo učiniti. Moram reći da sam prilično zadovoljan s našom grupom. Svjeseni smo snage i prednosti selekcije BiH, ali nam je drago da kvalifikacije počinju i, kao što sam već rekao, sutra ćemo igrati da pobijedimo – najavio je Vidarsson.

Podvukao je kako je sve moguće u nogometu, ali ako se “ne nadate da ćete pobijediti, bolje je da ostanete kući”.

-Mi smo došli s nadom, vjerom i željom da pobijedimo, ali istovremeno imamo i veliki respekt prema bh. timu – poručio je Vidarsson.

Gunnarsson je naglasio kako ne razmišljaju o najboljim igračima bh. tima, jer se spremaju da igraju protiv BiH kao tima.

-Nikada protivniku ne otkrivamo svoje planove, ali moram reći da smo dobro radili, dobro trenirali i da smo se dobro spremili. Kao što je rekao i naš selektor, mi smo uzbuđeni što počinje novi ciklus te se radujemo sutrašnjoj utakmici – poručio je Gunnarsson.