Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

saopćenje

Iz NSBiH objavili ko je tražio suspenziju Ahmedhodžića

kodro predstavljanje
FOTO: Fena

Na stadionu Bilino polje reprezentacija BiH će u petak, 8. septembra dočekati selekciju Lihtenštajna, dok ćemo tri dana kasnije gostovati na Islandu

Nakon brojnih upita na adresu Nogometnog saveza BiH, a vezano za suspenziju Anela Ahmedhodžića, krovna kuća bh. nogometa uputila je dodatno objašnjenje povodom slučaja koji je uzdrmao našu sportsku javnost.

Danas je mnogo prašine u javnosti podigla informacija da je Anel Ahmedhodžić otpao s okupljanja. U medijima su se pojavile razne informacije, od toga da je Ahmedhodžić povrijeđen, do toga da je Nogometni savez BiH kivan na ovog sjajnog mladog stopera.

Uslijedilo je saopćenje Nogometnog saveza BiH u kojem se navodi da se Ahmedhodžić nije pojavio na okupljanju te da je iz Sheffield Uniteda dostavljen medicinski izvještaj na kojem je potvrđeno da Anelova povreda nije ozbiljnije prirode, a što je produbilo polemiku i izazvalo dodatnu reakciju Saveza.

“Postupak suspenzije Anela Ahmedhodžića je pokrenut na zahtjev selektora Mehe Kodre i direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića. Anel Ahmedhodžić je prekršio odredbe Pravilnika o reprezentacijama, te će isti biti adekvatno sankcionisan. Disciplinski postupak se provodi u skladu sa Disciplinskim pravilnikom NS BiH i sve dalje pojedinosti u vezi sa ovim slučajem biće objavljene na zvaničnoj web stranici Saveza”, navodi se u saopćenju NS BiH.

Na stadionu Bilino polje reprezentacija BiH će u petak, 8. septembra dočekati selekciju Lihtenštajna, dok ćemo tri dana kasnije gostovati na Islandu.