Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izvršni odbor N/FS BiH: Baždarević selektor i u kvalifikacijama za SP 2018

bazdarevic

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) produžit će ugovor sa Mehmedom Baždarevićem, selektorom bh. nacionalnog tima bez obzira na ishod predstojećih susreta baraža za plasman na EURO 2016, odlučili su danas članovi Izvršnog odbora N/FS BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

“Jednoglasno je usvojen prijedlog da se nastavi saradnja sa selektorom Mehmedom Baždarevićem i sadašnjim stručnim štabom ‘A’ reprezentacije i u kvalifikacionom ciklusu za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. Elementi ugovora bit će naknadno usaglašeni. Selektor Baždarević je izrazio spremnost da i dalje vodi reprezentaciju, uz zahvalnost na povjerenju i napomenu da će sve kapacitete koncentrisati na uspjeh u narednim utakmicama baraža protiv Republike Irske i plasmanu na EURO 2016”, saopšteno je iz N/FS BiH.

Podsjetimo, Baždareviću je ugovor isticao zaključno sa okončanjem kvalifikacije za Evropsko prvenstvo „Francuska 2016“.

Pored odluke o nastavku saradnje sa Baždarevićem, IO N/FS BiH danas je dao podršku u radu i selektoru U-21 reprezentacije BiH Darki Nestoroviću, uz napomenu da pokuša poboljšati rezultatski bilans u tekućim kvalifikacijama za EP i “da kroz takmičenje sa saradnicima profiliše nove kandidate za ‘A’ selekciju, ali se traži maksimalni angažman svakog pojedinca u mladoj selekciji”. Pohvaljen je plasman U-17 reprezentacije BiH u elitni krug kvalifikacija za EP, kao i napredak ženske “A” selekcije.

Članovi IO N/FS BiH na današnjem sastanku su generalno zaključili da su zadovoljni dosadašnjim tokom Premijer lige BiH, piše Anadolu Agency.