Juniori BiH napravili podvig, “pala” Grčka (VIDEO)

bih-vs-grcka(1)

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je selekciju Grčke u posljednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva A-divizije u grčkom Volosu.

Nakon što su u prva dva kola izgubili od selekcija Litvanije i Hrvatske. izabranici Marka Trbića večeras su u neizvjesnoj završnici pobijedili selekciju domaćina prvenstva Grčke sa 60:59.

Mladi bh. košarkaši su napravili preokret u drugom poluvremenu utakmice, iako su u jednom trenutku gubili rezultatom 47:34.

r55555

Utakmica je imala dosta preokreta i grešaka s obje strane, ali su bh. košarkaši na kraju uspjeli slaviti. Skoulidas je u finišu promašio šut za pobjedu Grka, nakon što je prije njega Manjgafić promašio dva bacanja.

Najefikasniji igrač u redovima reprezentacije BiH bio je Ammar Gegić s 15 poena i tri asistencije, dok je Fahrudin Manjgafić dodao 12 poena i tri skoka.

U timu Grčke istaknuo se Vasileos Christidis sa 16 poena i pet skokova, dok je Vasileos Charalampopoulos dodao 15 poena i osam skokova.

BiH će prenijeti dva boda u drugu rundu takmičenja i nastavit će borbu za četvrtfinale prvenstva, dok će se Grčka boriti za opstanak u A-diviziji.

Tri najslabije selekcije prvenstva ispadaju u B-diviziju. Pogledaj cjelokupan VIDEO SNIMAK utakmice.