Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mladi fudbaleri

Juniorska i kadetska reprezentacija BiH saznale protivnike u kvalifikacijama za EP

juniori

Mlade fudbalske reprezentacije saznale su imena protivnika u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Juniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je danas imena protivnika u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina.

Izabranici selektora Slavena Muse će u grupi 6 za protivnike imati selekcije Republike Irske, Bugarske i Crne Gore.

U Elitni krug kvalifikacija će se plasirati po dvije najbolje plasirane reprezentacije iz 13 kvalifikacionih grupa, te trećeplasirani tim koji bude zabilježio najbolji skor protiv prve dvije ekipe iz svoje grupe.

Kvalifikacioni turniri su na rasporedu od 30. augusta do 7. septembra, od 4. do 12. oktobra, te od 8. do 16. novembra 2021. godine.

Domaćini grupa i termini bit će određeni do 22. januara.

Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021./22. za igrače do 17 godina nastupit će u grupi sa selekcijama Švicarske, Finske i Gibraltara, odlučeno je danas žrijebom u sjedištu UEFA-e u Nyonu.

Kvalifikacioni turniri će biti održani u periodu između 1. jula i 16. novembra 2021. godine, a domaćini i tačni termini će biti određeni najkasnije do 5. februara.

Dvije prvoplasirane ekipe iz 13 kvalifikacionih grupa, te četiri najbolje trećeplasirane će ostvariti plasman u elitni krug kvalifikacija.