Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Reprezentacija

Kakvu je taktiku Meša “skuhao” za Irce?

11/11/2015

U Zenici su svi nervozni u iščekivanju velikog ispita nogometaša Bosne i Hercegovine u susretu s reprezentacijom Irske. Svima je pred očima nova velika nogometna smotra, kojoj će domaćin biti Francuska i gdje se naši navijači osjećaju “kao kod svoje kuće”.

Nogometna selekcija BiH nastavila je i danas pripreme u Trening centru u Zenici, a održana je i press konferencija

Dragan Perić, pomoćnik sleektora Mehmeda Baždarevića koji je istakao da svi koji su pozvani nogometaši su zdravi i treniraju, a sve teče po planu.

– U utakmici protiv Irske izaći će sastav koji je u najboljoj formi. Pratimo situaciju kod Iraca i znamo da neće igrati neki igrači. Mi smo fokusirani na naš cilj, radili smo puno da budemo mentalno čvrsti. Naši igrači su u velikoj formi što nas raduje. Sigurno da ćemo sa našim timom doći do cilja. Ima nekih varijanti u sastavu, ali on će ostati tajna do samog početka susreta – istakao je Perić.

Dragan Perić (Foto: NAP)

Dragan Perić (Foto: NAP)

Od 17:30 sati počeo je i trening Zmajeva, a atmosfera je na zavidnom nivou.

Ovo potvrđuje i izjava Ervina Zukanovića, bh. Nogometaša koji kaže da sve ide po planu.

– Upoznajemo se sa Irskom kao i svako okupljanje analiziramo protivnika, ne fokusiramo se na njihove izjave. Imamo veliku motivaciju uz podršku sa tribina imat ćemo pozitivan rezultat. Bitno je da smo svi tu i ko bude igrao daće maksimum. Generalno njihova ekipa teži ka borbenosti, agresivni su, njhov mentalitet se zna idu 100 posto u duele – istakao je Zukanović.

press repka

I Asmir Begović, čuvar bh. mreže potvrdio je da atmosfera pozitivna i mnogo bolja nego što je bila prije par mjeseci.

– Napravili smo neke dobre stvari u predhodim mjesecima. Irska ima disciplinu, to im je kvalitet i dobra su ekipa. Do ove faze takmičenja nisu došli bez razloga i nas čekaju dvije teške utakmice. Nema ni jedan protivnik u svijetu kojeg se trebamo plašiti. Mi se moramo pripremiti i ući u utakmicu ozbiljno – kazao je Begović te komentirao i situaciju u njegovom klubu Chelseaju.

– Situacija u klubu nije idealna, ali ja sam u formi i dobro igram – dodao je Begović.

press repka3

Sve je spremno u Zenici za veliki megdan s Ircima, koji su za potrebe svog tima zakupili cijeli hotel Zenica, s oko 200 ležaja, tokom trodnevnog boravka u gradu Zmajeva.

Irci dolaze sutra i odmah nakon što se smjeste u hotel, u večernjim satima će imati trening na travnjaku stadiona Bilino polje, koji je u izvrsnom stanju tako da zaista možemo potvrditi da će nogometni kreativci imati vrhunske uvjete za igranje.

[yuzo_related]

Ono što je puno važnije za sve navijače i ljubitelje nogometa je taktika Zmajeva, koju će naš stručni štab odabrati protiv Iraca u prvoj utakmici, za koju mnogi kažu da je važnija od one koja je na rasporedu u ponedjeljak.

Selektor Meša Baždarević je optimista pred susret, ali i oprezan jer su Irci motivirani za meč sa Zmajevima.

Danas prije podne igrači su se družili s domaćinima i gostima na nekoliko mjesta u gradu.

Za sutra, planirano je da nakon pres-konferencija Zmajevi još jednom istrče na teren u “gnijezdu Zmajeva”, i onda u petak sačekaju irske “Momke u zelenom” da pokažu kome je mjesto u Parizu i Francuskoj.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.