Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zvizdić: Dat ćemo dodatni vjetar u leđa Srebrenici

zvizdic-srebrenica1

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, koji prisustvuje Investiciono-razvojnoj konferenciji “Mogućnosti i perspektive razvoja Srebrenica 2015.” koja se danas održava u Srebrenici, u obraćanju prisutnima kazao je da je danas Srebrenica stavljena u fokus ekonomskog oporavka i društvenog prosperiteta.

Dodao je da lokalne zajednice mogu biti pokretači i realizatori velikih investicija i da mogu postati integrativni faktor pred kojim ne postoje barijere.

– Moramo biti spremni da na ispravan i praktičan način odgovorimo na potrebe naših građana. To zahtijeva odgovornost i spremnost da sinergijski djelujemo kako bi rezultanta naših aktivnosti bila infrastrukturno i privredno bogatija i razvijenija Srebrenica – rekao je predsjedavajući Zvizdić.

Istaknuo je da će u narednom periodu Vijeće ministara BiH izdvojiti sredstva za razvoj Srebrenice.

– Dat ćemo dodatni vjetar u leđa Srebrenici – kazao je predsjedavajući Zvizdić na investicijskoj konferenciji u Srebrenici.

Konferenciji prisustvuju članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić, predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, potpredsjednik Vlade Crne Gore za regionalni razvoj Rafet Husović, predsjednik RS Milorad Dodik, predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović i šef Misije i specijalni predstavnik EU u BiH ambasador Lars-Gunar Wigemark, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.