Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Više od 600 policajaca učestvovalo u velikoj pokaznoj vježbi kod Zenice (FOTO)

BiH

policijska vježba (3)

Na platou Omladinskog naselja, u Nemili kod Zenice, danas je izvedena združena pokazna vježba pripadnika specijalnih policijskih jedinica Federalne uprave policije, minstarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog i Zeničko-dobojskog kantona.

policijska vježba (2)

Blizu 600 policijskih službenika iz pet policijskih agencija prezentiralo je i demonstriralo reagovanje i postupanje policijskih snaga na kontroli i uspostavljanju narušenog javnog reda i mira koji prerasta u krizno stanje.

policijska vježba (4)

Prema riječima direktora Federalne uprave polcije, Dragana Lukača, policijske snage u Federaciju su vrhunski obučene i spremne odgovoriti svim izazovima.

policijska vježba (7)

“Federalna uprava policije ima kapaciteta da pruži sigurnost svim građanima i to je ono čime svi možemo biti zadovoljni. Naše snage sa stajališta sigurnosti i opremljenosti mogu riješiti svaku kriznu situaciju bez obzira na sve. Mislim da nema potrebe za strah i negativne ocjene koje se zadnjih dana povlače po pojedinim medijima. Budite uvjereni da ćemo obezbjeditii da se svaki građanin osjeća sigurno, a to je ono i što se od nas traži” , kazao je Lukač.

policijska vježba (8)

Policijski komesar MUP-a ZDK Semir Šut istakao je da je zadovoljan današnjom vježbom.

policijska vježba (10)

“Možemo kazati da smo opremljeniji i obučeniji za razliku od prošle godine i veoma sam zadovoljan današnjom pokaznom vježbom. Mi ćemo nastaviti obučavati naše snage kako bi se mogli suprostaviti najtežim izazovima i ono što me raduje je da su naši službenici pokazali vrsno umjeće”, kazao je Šut.

policijska vježba (11)

policijska vježba (13)

policijska vježba (14)

policijska vježba (15)

policijska vježba (16)

policijska vježba (17)

policijska vježba (18)