Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ko je čovjek koji nas je šokirao u Atini

FBL-WC-2018-GRE-BOS

Georgios Tzavellas, ime je koje od večeras zna cijela Bosna i Hercegovna. Znamo i koji broj nosi na dresu nosi u grčkoj reprezentaciji.

Vjerovatno ga se niko ne bi sjećao da je Džeko pogodio neku od svojih prilika, ili da je Pjanić zabio onaj zicer u 74. minutu kada mu je asistirao Lulić. No, nažalost, sjećat ćemo ga se.

Ostalo je bilo nekih desetak sekundi do isteka sudačke nadoknade u Atini, u meču naših Zmajeva protiv Grka u 4. kolu kvalifikacija za SP 2018.

Vodili smo 1:0, a onda je sijevnulo. Tzavellas. Sa nekih 20-tak metara. Projektil je to bio u pravom smislu te riječi. To tada odlični Begović nije imao šanse.

Tzavellas je lijevi bočni grčke reprezentacija, nosi broj tri na leđima. Ima dečko 28 godine. Najbolje godine, znaju reći za nogometaše. Trenutno igra u PAOK iz Soluna. Počeo je karijeru u grčkoj Doxy iz Vyrone, a zatim redom igrao za Terpistheu, Kerkyru, Panionios, Frankfurt, pa potom na pozajmici u Monacu, koji je potom otkupio njegov ugovor. Prije tri godine vratio se u domovinu, u redove PAOK-a.

Pamtimo ga kao čovjeka koji je zabio gol u Bundesligi sa čak 73 metra. Bilo je to u meču protiv Schalkea 2011. godine.

A, sada ćemo ga pamtiti po jednom od najkasnijih golova u ovim kvalifikacijama…