Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

selektor nakon poraza

Kodro: Portugal dobio, Slovačka dobila, znači komplikuju se stvari

kodro
FOTO: Screenshot

Otišli smo na odmor, pokušali da zetegnemo neke stvari i da pomaknemo malo linije prema gore

Još jedan težak nokaut doživjeka je fudbalska reprezentacija BiH. Ovaj put na hladnom Islandu, gdje nas je Finnbogason zaledio u 91. minutu.

“Očekivali smo tešku utakmicu, nekako mi se nije činila tako teška u prvom poluvremenu, imajući u vidu da oni nisu baš toliko pritiskali, niti su imali toliki defanzivni intenzitet kao što smo mi očekivali. Prvo poluvrijeme bilo je, onako, relativno dobro, falio je taj zadnji pas. U drugom poluvremenu imali smo čak i bolji taj zadnji pas, imali četiri, pet šansi koje nismo iskoristili. I na kraju otvorili smo se do te mjere, išli smo na pobjedu i desilo se što se desilo. U jednoj polukontranapadu, oni su nam dali taj gol i to je odlučilo utakmicu”, kazao je nakon utakmice selektor BiH Meho Kodro.

“Mislim da smo od samog početka išli na pobjedu. Bila je možda malo sporija utakmica nego sam ja očekivao u prvom poluvremenu. Imali smo dominaciju na sredini terena, čak mi je izgledalo da smo lagano dolazili do pozicija zadnjih 30 metara, tu nam je falio taj zadnji pas, da ugrozimo malo više njihov gol, ali eto nije se desilo”.

“Otišli smo na odmor, pokušali da zetegnemo neke stvari i da pomaknemo malo linije prema gore. To smo i uradili. I što se tiče igre u polju mislim da je dobrim dijelom drugog poluvremena bila naša dominacija. Imali smo i taj zadnji opas, falila nam je realizacija. Po meni, imali smo tri četiri izgledne prilike, prije nego su Islanđani dali gol, da ga i mi damo. Ali, eto, nije bilo sreće.

Šta i kako dalje?

“Vidjećemo, još smo pod utiskom ove utakmice. Pokušaćemo izanalizirati kao i svaku drugu utakmicu šta i kako se dešavalo, pa ćemo vidjeti šta u narednom periodu. Ja ne znam da li su izgubljene sve šanse, ne znam rezultat ostalih utakmica”, kazao je Kodro, a nakon što mu je novinar rekao da su Portugal i Slovačka dobili, nastavio:

“Portugal dobio, Slovačka dobila, znači komplikuju se stvari. Ali dok god budemo imali najminimalnije šanse da nešto uradimo, pokušat ćemo. Pokušat ćemo da damo sve od sebe. I polako, ako ne bude šanse u ovim kvalifikacijama, pokušaćemo se pripremati za baraž”, poručio je Kodro.

Podsjećamo, četiri kola prije kraja kvalifikacija naša reprezentacija zaostaje čak sedam bodova za drugoplasiranom Slovačkom. Narednu utakmicu igramo protiv Lihtenštajna (13. oktobra).

tabela grupa j
FOTO: Screenshot