Još jedan prekrižen

Kolašinac nije povrijeđen: “Ni Prosinečki ni Savez ga nisu zvali”

sead kolašinac u dresu BiH
sead kolasinac

Zaboljelo je to beskompromisnog Kolašinca, koji svojim izjavama nije želio remetiti atmosferu

Jedan po jedan od učesnika Svjetskog prvenstva u Brazilu preko noći otpada. U samo četiri godine ostali smo bez jedne postave.

Od 2014.godine do danas reprezentacija je ostala bez Mujdže, Lulića, Spahića, Vršajevića, Medunjanina, Ibiševića, Misimovića, Ibričića, Hadžića, Hajrovića. Salihovića… Na “izlaznim vratima” je Asmir Begović, koji godinama dosta dobro brani na Otoku. Dugo će vremena proći kada će jedan bh. golman braniti u Engleskoj i u klubovima u kojima je Asmir branio. I još brani, pišu Sportske.ba.

Za utakmicu s Austrijom izostavljen je i Sead Kolašinac, uz Spahića najbolji defanzivac kojeg je reprezentacija imala. Kolašinac je zaboravljen baš kada se vratio nakon povrede i uvezao tri utakmice za Arsenal. Da stvar bude gora, u eri informatičke tehnologije niko oko reprezentacije, pored toliko saradnika nije mogao pogledati i provjeriti da li je Sead van stroja ili na terenu.

Zaboljelo je to beskompromisnog Kolašinca, koji svojim izjavama nije želio remetiti atmosferu. Ali je njegov “agent” Gordon Stipić osjetio potrebu da pojasni neke stvari. I Stipić je učtivim riječnikom ponudio činjenice, bez namjere da bilo koga etiketira, proziva…

“Kolašinac nije povrijeđen! Sead je odigrao posljednje tri utakmice za Arsenal. Da nije pozvan Sead je saznao iz medija. Selektor, niti bilo ko iz reprezentacije nije zvao Seada da pita igra li i da li je zaista povrijeđen. Istina je da Kolašinac igra i da mu je jako stalo do reprezentacije Bosne i Hercegovine”- reakcija je Seadovog agenta Gordona Stipića.

Bilo kako bilo Kolašinca nema na spisku. Navijači BiH i fanovi srčanog defanzivca nadaju se da je Sead samo privremeno izvan reprezentacije. Robertu Prosinečkom sve ide na ruku u ovoj fazi Lige nacije. U kvalifikacijama, kada nas dočekaju ozbiljne reprezentacije, dobro bi nam došli neki “Brazilci” koji su ispraćeni s cvijećem. Možda i da se odbaci oproštajni buket, spreman za neke Zmajeve…