Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

LIVE BiH – Belgija 3:4 – Pogledajte sve golove! VIDEO

bih_belgija_grbavica_9
FOTO I. Kralj / Fokus.ba

Kraj! BiH – Belgija 3:4

84.min… GOL! Pa je li moguće??? Carasco nam je zabio gol već iz narednog napada Belgije, nevjerovatne greške naše zadnje linije… 3:4! Sada je izgleda gotovo!

83.min… GOOOOOOOOOOOOOOOL! Đumić pogađa nakon kornera kojeg je izveo Hajrović, 3:3. Ima nade, ima još nade…

82.min… Sjajan šansa Džeke, ali Courtois brani…

80.min… Deset minuta nade da možemo možda okrenuti rezultat, no biće izuzetno teško…

Estonija trenutno vodi 5:0 u gostima kod Gibraltara…

76.min… Baždarević je podigao s klupe i Ibiševića, izlazi Medunjanin, strijalac prvog gola…

72.min… Iz igre je izašao Višća, ušao je Hajrović…

70.min… GOL! E, sada smo već u velikim problemima… Vertonghen nam je nakon kornera zabio za 2:3 na semaforu…

63.min… Baždarević iz igre vadi Bešića, koji ima žuti karton. U igri je Jajalo…

61.min… Carasco je komotno mogao dobiti drugi žuti karton, ali sudac iz Škotske mu je oprostio povlačenje za dres Đumića…

59.min… GOOL! Belgija je izjednačila, strijelac je Batshuayi. begović je uspio odbraniti udarac Carasca, ali je napadač Chelseaja odbijenu loptu uspio zakucati u našu mrežu. Šteta.

51.min.. Imali smo mnogo sreće, Vranješ je izbio loptu koja je išla direktno u gol… Belgijanci su nas pritisli, imamo problem da izbacimo loptu na protivničku polovicu…

46.min… Počelo je drugo poluvrijeme na Grbavici!

Iako su Belgijanci imali više od 60 posto loptu u svojim nogama, uspjeli smo napraviti ono što nam treba. Najbitnije je da smo se vratili iz početnog šoka i potpuno okrenuli rezultat.

Čeka nas veoma teških 45 minuta u nastavku, Begijanci, pokazuju to na terenu, nisu u Sarajevo došli na izlet, bez obzira što su završili posao kada je plasman u Rusiju u pitanju.

Kraj prvog poluvremena! BiH – Belgija 2:1!

42.min… Sjajna intervencija Begovića! Dva zicera je skinuo za samo tri sekunde. Fantastično. Ostaje 2:1.

Sada imamo sve u svojim rukama. Ovaj rezultat nam garantuje da ćemo o svojoj sudbini sami odlučivati, bez obzira šta večeras Grci uradili.

39.min… GOOOOOOL! Edin Višća izašao je sam pred Courtoisa i zabio za potpuni preokret. Vodimo 2:1 protiv Belgije!

37.min… Bliži se kraj prvog dijela, i dalje 1:1 na Grbavici. Estonija vodi 3:0 protiv Gibrlatara!

Edin Džeko je asistirao Medunjaninu, imali smo i malo sreće, jer je lopta prošla i pored Džekinog čuvara ali i pored Courtoisa. Medunjanin je to odlično pratio i pospremio loptu u praznu mrežu. Dobro je!

30.min… GOOOOOOOOOOL! Haris Medunjanin je zabio za 1:1. Dobro je na vrijeme smo se vratili!

16.min… Bešić je zaradio žuti karton zbog prekršaja…

14.min… Nema promjene rezultata, Belgija i dalje vodi 1:0 golom Meuniera. Podsjećamo, Grčka gostuje na Kipru od 20,45 sati. U trećem susretu u našoj grupi Estonija vodi protiv Gibraltara 1:0…

7.min… Dobar prodor Medunjanina po desnoj strani, ali je njegov udarac Courtois lako zaustavio…

Kakav loš početak utakmice. Sada nam za ostanak u igri za plasman u Rusiju trebau minimalno dva gola…

4.min… GOOOL! Belgija vodi 1:0, strijelac je Meunier, a asistent Hazard.

1.min… Počela je utakmica na Grbavici, sretno Zmajevi!

Poštovani posjetioci portala Fokus.ba dobrodošli na LIVE tekstualni prijenos utakmice 9. kola Kvalifikacija za SP 2018 u Rusiji, između Bosne i Hercegovine i Belgija koja se igra na stadionu Grbavica s početkom od 18 sati.

Mehmed Baždarević će od prve minuta na teren poslasti ekipu u sastavu: Begović, Đumić, Šunjić, Vranješ, Kolašinac, Lulić, Bešić, Medunjanin, Duljević, Višća i Džeko (k).

Belgijanci će utakmicu početi u sastavu: Courtois, Vertonghen, Alderweireld, Vermaelen, Meunier, Carrasco, Dembele, De Bruyne, Hazard (k), Mertens i Batshuayi.

Nogometna reprezentacija BiH danas će protiv Belgije odigrati jubilarnu 200. utakmicu u historiji.

Nacionalni tim BiH od 30. novembra 1995. godine, kada je u Tirani u prijateljskom susretu poražen od Albanije (0:2), odigrao je ukupno 199 mečeva sa 70 selekcija.

Od toga 132 utakmice bile su zvanične, a 67 prijateljskih. U 83 susreta reprezentacija BiH je pobijedila, u 75 poražena, dok je 41 završen neriješeno. Gol razlika BiH je 305 postignutih golova i 272 primljena.

Posljednji put BiH je na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu igrala 10. avgusta 2010. Danas će biti 2.615 dana od prijateljskog duela sa slabašnim Katarom koji je završio 1:1.

Podsjećamo, samo nam pobjeda danas protiv Belgije garantuje siguran nastavak borbe za plasman na drugu poziciju i baraž. Belgija je već osig¸urala nastup u Rusiji. U našoj grupi od 18 sati igraju Gibraltar – Estonija, dok se od 20.54 sastaju Kipar i Grčka.

Utakmicu možete gledati i u direktnom TV prijenosu na BHT1.